Termeni si conditii

Eat Healthy– este denumirea comerciala a Fitness and Nutrition S.R.L. , persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Bucuresti Sectorul 6, intrarea Liniei, nr 3-4, etaj 4, ap 108, avand numarul de ordine in Registrul Comertului J40/2213/2022, cod unic de inregistrare fiscala 45601973. 

Vanzator – Eat Healthy

Cumparator – persoana fizica / persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda.

Client – persoana fizica / persoana juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre Eat Healthy  (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre Eat Healthy si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.

Utilizator – orice persoana fizica/juridica inregistrata pe  Site , care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Nickname – pseudonim prin care un anumit Utilizator/Client/Cumparator poate adauga Continut pe Site. Nickname-ul este asociat informatiilor din Site ale Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului sub denumirea de “Nume Utilizator”.

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.).

Site – domeniul www.eathealthy.rosi subdomeniile acestuia.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site.

Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Continut 

 • toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
 • continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
 • informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
 • informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
 • date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Review – o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui produs sau serviciu, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca produsul sau serviciul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.

Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui Utilizator/Client/Cumparator vis-à-vis de un produs. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare produs putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna review-ului scris de Utilizator/Client/Cumparator asupra unui produs sau serviciu.

Comentariu – apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.

Intrebare – formula de adresare catre alti Utilizatori/Clienti/Cumparatori cu scopul de a obtine informatii despre produsele sau serviciile din pagina respectiva, venita sub forma scrisa prin e-mail sau social media si/sau verbal prin telefon.

Raspuns – informatie scrisa care este transmisa Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului care a adresat o Intrebare in Site, in pagina unui anumit produs. Raspunsul reprezinta o explicatie oferita de un Utilizator/Client/Cumparator unui alt Utilizator/Client/Cumparator in cadrul unei discutii.

Document – prezentele Termene si Conditii.

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra Bunurilor si Serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre Eat Healthy Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

 1. DOCUMENTE CONTRACTUALE

2.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda  va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.

2.4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

2.5. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind termenul de valabilitate oferit de catre compania de productie partenera eathealthy.

 1. POLITICA DE VANZARE ONLINE

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Client/Cumparator.

Pentru motive justificate Eat Healthy isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Eat Healthy . In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al Eat Healthy, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

3.2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

3.3. Eat Healthy poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care Eat Healthy are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

3.4. Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

3.5. In cazul unor modificari a programului de primire al comenzilor, Beneficiarul se obliga sa anunte, la numarul de telefon de pe site, inainte cu cel putin 48 de ore, toate modificarile dorite. 

3.6. In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

3.7 Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

3.8. Dupa achizitionarea unui  Bun sau Serviciu, Cumparatorului i se va solicita inscrierea unui Review legat de Bunul sau Serviciul achizitionat. Solicitarea va fi transmisa catre adresa de email inscrisa de Cumparator in Cont. In acest fel, Cumparatorul contribuie la informarea altor posibili Utilizatori/ Clienti/ Cumparatori de pe Site si se implica activ in dezvoltarea de noi Servicii si in detalierea cat mai completa a caracteristicilor Bunurilor si Serviciilor

 1. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru Servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

 1. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

5.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a Eat Healthy, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

5.2. Clientului/Cumparatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de Eat Healthy , includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Eat Healthy asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al Eat Healthy. 

5.3. Orice Continut la care Clientul/Cumparatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre Eat Healthy si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea Eat Healthy cu referire la acel Continut.

5.4. In cazul in care Eat Healthy confera Clientului/Cumparatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul/Cumparatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea Eat Healthy  pentru respectivul Client/Cumparator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

5.5. Niciun Continut transmis catre Client sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Eat Healthy si/sau al angajatului/prepusului Eat Healthy care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

5.6. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

 1. COMANDA

6.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.

6.2. Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii. Eat Healthy isi rezerva dreptul de a nu fi responsabila pentru informatiile furnizate in mod incorect.

6.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

6.4. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

6.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;

6.4.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Eat Healthy, in cazul platii online;

6.4.3. datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

6.5. In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

6.6. Clientul care a optat pentru achiziționarea unui abonament saptămânal/lunar/anual și a achitat anticipat contravaloarea acestuia, nu poate solicita rambursarea/ returnarea abonamentului cu excepția situațiilor medicale cu dovadă primită de la medic sau în cazul în care intervin situații de forță majoră și sau caz fortuit. În cazul unor situații neprevazute, care pot afecta livrarea normală a abonamentului și nu au legatură cu unul dintre cazurile menționate anticipat, clientul poate contacta departamentul de Customer Care, la adresa de e-mail comenzi.eathealthy@gmail.com cu cel putin 24 ore inainte de livrare și poate solicita întreruperea și prelungirea abonamentului, însa nu poate solicita rambursarea contravalorii acestuia.

 1. BUNURI/SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE

7.1. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:

7.1.1. contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a Contractului de către Vanzator;

7.1.2. furnizarea de Bunuri si/sau servicii al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care Vanzatorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

7.1.3. furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

7.1.4. furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumparator;

7.1.5. furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

 1. CONFIDENTIALITATE 

8.1. Eat Healthy  va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.

8.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

8.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului.  Eat Healthy nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

8.4. Prin inscrierea in baza de date a Eat Healthy , Clientul/Cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri aiEat Healthy : furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii in vederea indeplinirii obiectului Contractului incheiat intre Cumparator si Vanzator, precum si de agentii de stat, guvernamentale, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; cat si de alte companii cu care Eat Healthy poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a Bunurilor si/sau a Serviciilor, etc.

 1. PUBLICITATE

9.1. Newsletterele Eat Healthy sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de Eat Healthy . Astfel, sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.

9.2. In momentul in care, Clientul isi creaza un Cont pe Site, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere.

Clientul isi poate modifica optiunea cu privire la acordul emis catre Vanzator in orice moment:

9.2.1. prin contactarea EatHealthy  in acest sens.

9.2.2. prin modificarea setarilor din Contul de client la sectiunea “Abonarile mele”.

9.2.3. prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la Vanzator.

9.3. Renuntarea la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul Document.

9.4. Promotiile efectuate de Eat Healthy  cad sub incidenta legii OG. Nr 99/2000 si acestea pot suferi modificari in functie de campaniile de marketing implementate

 1. FACTURARE – PLATA 

10.1. Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului www.eathealthy.roinclud T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

10.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

10.3. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de Eat Healthy , precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii, exclusiv in format electronic, prin adaugarea facturii in Contul Cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau.

10.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

10.5. Prin aceasta modalitate de comunicare Cumparatorul, accesand Contul sau, va detine o evidenta a facturilor emise de Eat Healthy , putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.

10.6. Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre Eat Healthy in Contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.

10.7. In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile mai mult de 48 (patruzecisiopt) de ore in Cont, te rugam sa ne sesizezi acest aspect pe adresa de mail: comenzi.eathealthy@gmail.com

10.8 Datele cardului de plata ale Clientului/ Utilizatorului/ Cumparatorului nu vor fi accesibile Eat Healthy si nici nu vor fi stocate de catre de  Eat Healthy sau de catre procesatorul de plati integrat in Site, ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Clientul/ Utilizatorul/ Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

Entitatea autorizata sa presteze servicii de stocare a datelor de card este Banca Transilvania S.A. societate constituita si care functioneaza conform legislatiei din Romania, numarul din registrul comertului J12/4155/1993 si codul unic de inregistrare RO 50 22 670

10.9. In anumite cazuri, pentru mentinerea securitatii Tranzactiilor, la inregistrarea Comenzii, Cumparatorului i se va solicita sa autorizeze plata prin reintroducerea parolei aferente Contului sau utilizarea amprentei digitale in cazul terminalelor mobile care au aceasta facilitate.

10.10. Pentru motive de securitate a Tranzactiilor Clientul/ Utilizatorul/ Cumparatorul este sfatuit sa nu ramana logat pe Site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale). 

 1. LIVRAREA BUNURILOR

11.1. Vanzatorul se obliga sa livreze Bunurile in sistem de curierat, printr-un partener tert, door-to-door catre Cumparator.

11.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

11.3. Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor doar pe teritoriul Romaniei.

11.4. Pentru comenzile din zilele de Sambata si Duminica se vor livra doar in ziua de vineri 

** Clientul isi asuma responsabilitatea deplina pentru introducerea informatiilor de livrare corecte.

** In cazul unui abonament sau unei comenzi de peste doua zile, clientul are posibilitatea de a selecta butonul de weekend prin accesarea lui. Neslectarea acestei optiuni trage dupa sine livrarea doar in timpul saptamanii a perioadei selectate.

 1. GARANTII

Toate Bunurile comercializate de catre Eat Healthy beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor.

 1. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).

 1. RASPUNDERE

14.1. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea  acestora.

14.2. Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

14.3. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

14.4. Ulterior crearii Contului utilizarea Continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor Site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor Site-ului.

14.5. Termenii si Conditiile Site-ului pot fi modificati oricand de catre Eat Healthy, acestia fiind opozabili Clientilor / Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la data afisarii in Site.Acceptarea Termenilor si Conditiilor Site-ului se confirma prin bifarea checkboxului corespunzator din Site si/sau prin trimiterea Comenzii si/sau prin efectuarea unei plati online.

 1. INSCRIEREA DE REVIEW-URI, COMENTARII, INTREBARI SI RASPUNSURI

15.1. Inscrierea de Review-uri, Comentarii, Intrebari si Raspunsuri se poate face, de catre Utilizatori/Clienti/Cumparatori, in sectiunile “Intrebarile si raspunsurile clientilor” si “Review-uri”. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi la caracteristicile si modul de folosire al unui produs sau serviciu.

15.2. In momentul inregistrarii unui anumit Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns pe Site, Utilizatorii/Clientii/Cumparatorii acorda Vanzatorului o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul Vanzatorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.

15.3. Fiecare Utilizator/Client/Cumparator, in momentul inscrierii de Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns in sectiunile mentionate, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:

–    sa faca referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit produs sau serviciu, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii Comenzii;

–    sa foloseasca limba romana sau engleza. Sunt permise si cuvintele sau expresiile care, desi nu sunt considerate romanesti, sunt de larga utilizare in toate mediile referitoare la domeniul respectiv (ex.: mouse, notebook, plug and play);

–    sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator/Client/Cumparator;

–    sa se asigure de incadrarea corecta a continutului introdus pe Site astfel: orice Intrebare va fi transmisa prin e-mail la adresa comenzi.eathealthy@gmail.com sau pe conturile de social media ale Eat Healthy. 

–    sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;

–    sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obtine detalii suplimentare referitoare la un anumit  produs sau serviciu de pe Site fara a face referire catre alte firme ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse sau servicii;

–     sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nicio masura, date personale (detaliile de contact,informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume, etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;

–     sa nu inscrie informatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si Vanzatorul;

–    sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre  Vanzator sau sa inscrie Review-uri/Comentarii/Intrebari/Raspunsuri care sa contina materiale de natura publicitara;

–     sa nu utilizeze Review-ul/Comentariul/Intrebarea/Raspunsul ca mijloc de comunicare cu Vanzatorul, in acest sens se vor folosi datele de contact ale Vanzatorului inscrise pe Site.

15.4. Pe langa o evaluarea realista critica, in momentul inscrierii unui Review, Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul va adauga si un Rating relevant pentru produsul sau serviciul aferent. Review-urile, impreuna cu Rating-urile corespunzatoare lor, vor influenta Rating-ul general al produsului sau serviciului, numar care apare intre paranteze langa titlul acestora. Astfel, un Review insotit de un Rating mare duce la o crestere a Rating-ului general, iar un Review insotit de un Rating mic duce la o scadere a Rating-ului general.

Utilizatorii/Clientii/Cumparatorii ce inscriu Review-uri la care ataseaza fisiere foto sau video vor respecta urmatoarele reguli :

–    fisierele incarcate  vor contine imagini si/sau videoclipuri  care se refera  la produsul sau serviciul pentru care se scrie Review-ul, asigurandu-se ca fisierele incarcate respecta drepturile de autor;

–    fisierele incarcate nu vor contine violenta, continut pentru adulti,  limbaj licentios  sau alt continut care ofenseaza o persoana/un grup pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a varstei, a statutului de veteran,  a orientarii sexuale sau politice;

–    fisierele incarcate nu vor contine informatii legate de alte persoane;

–    fisierele incarcate nu vor contine URL-uri sau watermark-uri catre site-uri ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca Vanzatorul.

15.5. Cand un Review/Comentariu/Intrebare sau Raspuns este semnalat de catre un Utilizator/Client/Cumparator ca avand un continut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest continut este examinat cu atentie de catre Vanzator pentru a determina daca incalca Termeni si Conditii Site. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din Site numai dupa examinarea acestora de catre Vanzator.

15.6. In cazul in care  Vanzatorul constata incalcarea Termenelor si Conditiilor in mod repetat, acesta imenelor si Conditiilor in mod repetat, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului de a inscrie Review-uri/Comentarii/Intrebari sau Raspunsuri in sectiunile “Intrebari si raspunsuri ale clientilor” si “Review-uri”.

Pentru sesizari sau reclamatii legate de Bunul si/sau Serviciul achizitionat,

 1. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

16.1. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, Eat Healthy  are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizezi.

16.2. Scopul colectarii datelor este:

– informarea Clientilor/Cumparatorilor privind situatia Contului lor inclusiv validarea, expedierea si facturarea Comenzilor, rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o Comanda, la Bunurile si sau serviciile achizitionate,

– trimiterea de Newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS)

– de cercetare de piata, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul Clientului/Cumparatorului.

16.3. Prin citirea Documentului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor   garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

16.4. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa intrarea Liniei 2-4, in S.C. Eat Healthy S.R.L., , va puteti exercita, in mod gratuit, pentru o solicitare pe an, sa vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu procesate.

16.5. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa: Intrarea liniei, 2-4, sector 6, etaj 4, ap 108, Bucuresti, in atentia S.C. Eat Healthy S.R.L va puteti exercita dreptul de interventie asupra datelor, dupa caz:

16.5.1. rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, in special a datelor incomplete sau inexacte;

16.5.2. transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date;

16.5.3 notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele, daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

16.6. De asemenea, Eat Healthy  poate furniza datele cu caracter personal ale Cumparatorului altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate la punctul 16.3., prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii,  furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a  Bunurilor si Serviciilor noastre, asigurător. 

16.7. Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

 1. FORTA MAJORA

17.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

17.2.  Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

 1. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Eat Healthy si Clienti / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.

Acesti termeni si conditii contureaza regulile si regulamentele de utilizare a site-ului web Eat Healthy, gazduit la  https://eathealthy.ro.

Ce date personale colectam si de ce le colectam

Accesand acest site web, presupunem ca acceptati aceste termene si conditii. Nu continuati sa utilizati eathealthy.ro daca nu sunteti de acord sa acceptati toti termenii si conditiile mentionate pe aceasta pagina.

Cand vizitatorii lasa comentarii pe site, colectam datele aratate în formularele de comentarii, dar si adresa IP a vizitatorului si sirul agentilor utilizator din navigator pentru a ne ajuta la detectarea spamului.

Media

Imaginile de pe siteul web sunt proprietate personala sau dupa caz, imagini folosite gratuit de pe unsplash.com. (nanxi-wei-e7bvrQIRQG8-unsplash (1), sharon-pittaway-KUZnfk-2DSQ-unsplash (2), natalie-rhea-riggs-vZUTCqLYR7g-unsplash (3), markus-spiske-vyHo3nnk8G8-unsplash (4), max-gotts-LZGHO7ShUOY-unsplash (5)).

Formularul de contact

Cookie-uri

Daca lasi un comentariu pe siteul nostru, poti opta pentru salvarea in cookie-uri a numelui, adresei de email. Acestea sunt pentru confortul tau, astfel nu mai trebuie sa le completezi din nou cand lasi un alt comentariu. Aceste cookie-uri vor fi valabile un an.

Licenta

Cu exceptia cazului in care se prevede altfel, Eat Healthy si / sau autorizatorii sai detin drepturile de proprietate intelectuala pentru toate materialele de pe eathealthy.ro. Toate drepturile de proprietate intelectuala sunt rezervate.

Trebuie sa nu:

 • Republicati materialul din eathealthy.ro fara a mentiona sursa
 • Vindeti, inchiriati sau sub-licentiati material de pe eathealthy.ro
 • Reproduceti, duplicati sau copiati materialului din eathealthy.ro
 • Redistribuiti continutul de pe eathealthy.ro fara a mentiona sursa

Prezentul acord isi produce efectele incepand cu data curenta.

Partile acestui site ofera posibilitatea utilizatorilor de a posta si de a schimba opinii si informatii in anumite zone ale site-ului. Eat Healthy nu filtreaza, editeaza, publica sau nu modereaza comentarii pe site-ul web.

Dvs. garantati si certificati ca:

 • Aveti dreptul de a trimite comentarii pe site-ul nostru prin formularul de contact si aveti toate licentele si acordurile necesare pentru a face acest lucru;
 • Comentariile nu incalca niciun drept de proprietate intelectuala, inclusiv, fara limitare, drepturile de autor, brevetul sau marca comerciala a niciunei terte parti;
 • Comentariile nu contin niciun material defaimator, calomnios, ofensator, indecent sau ilegal si nu sunt o incalcare a vietii private;
 • Comentariile nu vor fi folosite pentru a solicita sau promova afaceri sau activitati personalizate sau comerciale sau pentru a desfasura activitati ilegale;
 • Prin prezenta, acordati Eat Healthy o licenta neexclusiva pentru a utiliza, reproduce, edita si autoriza altii sa utilizeze, sa reproduca si sa editeze oricare dintre Comentariile dvs. sub orice forma, format sau media.

Hyperlink-uri catre continutul nostru

Urmatoarele organizatii se pot conecta la site-ul nostru web fara aprobarea scrisa prealabila:

 • Agentii guvernamentale;
 • Motoare de cautare;
 • Organizatii de stiri;
 • Distribuitorii de directoare online se pot conecta la site-ul nostru Web in acelasi mod in care se leaga catre site-urile altor companii listate;
 • Intreprinderi acreditate la nivelul intregului sistem, cu exceptia solicitarii organizatiilor non-profit, a centrelor comerciale de caritate si a grupurilor de strangere de fonduri de caritate care nu pot face legatura cu site-ul nostru web.

Aceste organizatii se pot conecta la pagina noastra de pornire, la publicatii sau la alte informatii ale site-ului Web, atat timp cat link-ul: (a) nu este in niciun fel inselator; (b) nu implica in mod fals sponsorizarea, aprobarea sau aprobarea partii care leaga si produsele si / sau serviciile acesteia; si (c) se incadreaza in contextul site-ului partii care face legatura.

Putem lua in considerare si sa aprobam alte solicitari de link-uri de la urmatoarele tipuri de organizatii:

 • surse de informare pentru consumatori si / sau de afaceri cunoscute;
 • asociatii sau alte grupuri reprezentand organizatii de caritate;
 • distribuitori de directoare online;
 • portaluri de internet;
 • firme de contabilitate, avocatura si consultanta;
 • institutii de invatamant si asociatii comerciale.

Vom aproba cererile de legaturi de la aceste organizatii daca decidem ca: (a) legatura nu ar influenta in mod defavorabil imaginea noastra sau a companiile noastre acreditate; (b) organizatia nu are materiale negative referitoare la noi sau la companiile noastre acreditate; (c) beneficiul oferit de vizibilitatea hyperlinkului compenseaza absenta Eat Healthy; și (d) legatura este in contextul resurselor de informatii generale.

Daca sunteti una dintre organizatiile enumerate la punctul de mai sus si sunteti interesat sa faceti legatura cu site-ul nostru, trebuie sa ne informati trimitand un e-mail catre Eat Healthy. Va rugam sa includeti numele, numele organizatiei dvs., informatiile de contact, precum si adresa URL a site-ului dvs., o lista a adreselor URL de la care intentionati sa va conectati la site-ul nostru web si o lista a adreselor URL de pe site-ul nostru catre care doriti legatura. Timpul de asteptare obisnuit este de 2-3 saptamani pentru un raspuns.

Organizatiile aprobate pot face legaturi catre site-ul nostru web, astfel:

 • Prin utilizarea numelui nostru corporativ; sau
 • Prin utilizarea unui localizator de resurse uniform care este legat de; sau
 • Prin utilizarea oricarei alte descrieri a site-ului nostru Web, pastrand sensul in contextul si formatul continutului de pe site-ul partii care face legătura.
 • Nici o utilizare a logo-ului Eat Healthy sau a altor lucrari de arta nu va fi permisa in absenta unui acord de licenta pentru marca Eat Healthy.

iFrames

Fara aprobare prealabila si permisiunea scrisa, nu puteți crea iframes in jurul paginilor noastre web care sa modifice in niciun fel prezentarea vizuala sau aspectul site-ului nostru web.

Raspunderea de continut

Nu vom fi responsabili pentru niciun continut care apare pe site-ul dvs. Web. Sunteti de acord sa ne protejati si sa ne aparati impotriva tuturor revendicrilor care apar pe site-ul dvs. Web. Nicio legatura (link) nu trebuie sa apara pe niciun site web care sa poata fi interpretat ca fiind defaimator, obscen sau penal sau care incalca sau pledeaza pentru incalcarea oricaror drepturi ale unei terte parti.

Rezervarea drepturilor

Ne rezervam dreptul de a solicita sa eliminati toate legaturile sau orice link special catre site-ul nostru Web. Sunteti de acord sa eliminati imediat toate linkurile catre site-ul nostru web la cerere. De asemenea, ne rezervam dreptul de a schimba acesti termeni si conditii si politica de conectare prin hyperlinkuri in orice moment. Prin conectarea continua la site-ul nostru web, sunteti de acord sa fiti obligati ai sa urmati acesti termeni si conditii de utilizare a hyperlinkurilor.

Eliminarea linkurilor de pe site-ul nostru web

Daca gasiti vreun link pe site-ul nostru care este ofensator din orice motiv, sunteți liber sa ne contactati si sa ne informati in orice moment. Vom avea in vedere cererile de eliminare a legaturilor, dar nu suntem obligati sa le inlaturam sau sa va raspundem in mod direct.

Nu ne asiguram ca informatiile de pe acest site sunt corecte, nu garantăm finalitatea sau exactitatea acestora; nici nu promitem sa ne asiguram ca site-ul web ramane disponibil sau ca materialele de pe site-ul acestora sunt pastrate la zi.

Act de exonerare

In masura maxima permisa de legea aplicabila, excludem toate reprezentarile, garantiile si conditiile referitoare la site-ul nostru web si utilizarea acestui site. Nimic din aceasta exonerare nu va:

 • limita sau exclude raspunderea noastra pentru deces sau vatamare corporala;
 • limita sau exclude raspunderea noastra sau a ta pentru frauda sau reprezentare frauduloasa;
 • limita orice datorie sau a ta in orice mod care nu este permis in conformitate cu legea aplicabila; sau exclude oricare din datoriile noastre sau ale dvs. care nu pot fi excluse in conformitate cu legislatia în vigoare.

Limitarile si interdictiile de raspundere stabilite in aceasta sectiune si in alte parti ale acestei renuntari: (a) sunt supuse alineatului precedent; si (b) guverneaza toate datoriile care decurg din exonerare de raspundere legala, inclusiv obligatiile care decurg din contract, sub formă de infractiuni si pentru incalcarea obligatiei legale.

Atata timp cat site-ul web si informatiile si serviciile de pe site-ul web sunt furnizate gratuit, nu vom fi responsabili pentru nicio pierdere sau daune de orice natura.

01.01.2023

Cum Sa Mananci Sanatos In 2023?

 Alimentația sănătoasă nu trebuie să fie prea complicată. Dacă te simți copleșit de toate sfaturile contradictorii despre nutriție și dietă, nu ești singur. Se pare că pentru fiecare expert care îți spune că o anumită mâncare este bună pentru tine, vei găsi o altă zicală exact invers.  Afla mai multe…

Stim deja cat este de important sa mancam sanatos, dar cu toate acestea nu suntem toti pasionati de gatit sau nu avem timpul necesar sa gatim.

Din fericire, exista trucuri simple care te pot ajuta sa ai o dieta sanatoasa si echilibrata chiar daca nu stii sau nu iti place sa gatesti.

Iata cateva trucuri pe care sa le incerci:

ALEGE GUSTARI FROMATE DINTR-UN SINGUR ALIMENT

Un singur mar ofera nutrienti importanti precum fibre, quercitina si pectina. Gustarile formate dintr-un singur ingredient, fie ca este un fruct, o leguma, nuci sau o sursa de proteine, sunt variante simple si sanatoase, ce nu necesita preparare. Ceea ce face ca o mancare sa fie nesanatoasa este procesarea, nu ingredientele pe care le contine

OPTEAZA PENTRU INGREDIENTE SIMPLE

Alimentele gata ambalate sunt disponibile in prezent in variante mult mai sanatoase, ceea ce inseamna ca este mai usor ca niciodata sa ai o dieta echilibrata. Opteaza pentru cruditati feliate si ambalate, oua gata fierte, piept de pui la gratar sau mixuri de salate.

COMANDA MANCARE SANATOASA LA FRESH FITNESS FOOD 

Exista in prezent multe variante de preparate culinare sanatoase pe care le poti comanda Meniuri Sanatoase. Meniurile sunt la oferta sanatoase

ALEGE VARIANTE SANATOASE.

Daca in trecut produsele gatite din raionul de preparate culinare ale supermarketurilor erau de evitat, in prezent exista varianta sa mergi cu meniurile pe care le comanzi cu tine chiar si in magazine in cazul in care doresti sa ai o gustare sa nu te pierzi in miile de produse nesanatoase.

ALEGE MANCARURI SANATOASE CAND COMANZI ACASA

Este dificil sa faci alegerea corecta atunci cand mananci in oras. Dar cand iti comanzi acasa este usor . Dar pentru a avea o dieta sanatoasa, alege preparate pe baza de legume, cu cat mai putin sos posibil si un continut redus de sare.

REDEFINESTE-TI MESELE

Nu e nimic gresit sa pui pe farfurie o sursa de proteine, legume si o sursa sanatoasa de carbohidrati. De exemplu, in farfuria ta poti sa incluzi branza, crackers din cereale integrale, un fruct si un pumn de nuci crude. Este o modalitate buna de a observa ce mananci si de a tine evidenta dimensiunii portiilor mai departe poti vedea meniurile aici Slabesc Sanatos . 

TINE LA INDEMANA ALIMENTE USOR DE PREPARAT

Fasolea uscata este mai ieftina si mai bogata in nutrienti decat fasolea la conserva. Dar care sunt sansele sa o lasi la inmuiat peste noapte si sa o fierbi timp de o ora sau doua ziua urmatoare? Tocmai de aceea este bine sa ai asteptari realiste atunci cand iti faci cumparaturile. Achizitioneaza produse usor de consumat, care se adapteaza gusturilor si preferintelor tale. Daca nu iti plac nucile crude si nesarate, alege-le pe cele prajite. Sunt de preferat in locul unor chipsuri sau altor gustari nesanatoase.

01.05.2022

Cum Îți Afectează Fast Foodul Stilul De Viata?

Ființele umane sunt remarcabile. În fiecare zi, oamenii îndeplinesc sarcini uimitoare, împlinesc obiective, înving temerile, depășesc granițele, fac descoperiri care îi schimbă viața sau pur și simplu trec peste zi fără a adormi la locul de muncă.

Alimentație Sănătoasă: 35 De Reguli Pentru O Viață Mai Bună

Ce Înseamnă O Alimentaţie Sănătoasă

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), o alimentaţie sănătoasă este esenţială pentru o stare mai bună de sănătate şi pentru a obţine nutrienţii optimi de care avem nevoie.

O alimentaţie sănătoasă ne protejează de multe boli cronice, cum ar fi afecţiunile cardiovasculare, diabetul şi cancerul, iar faptul că mâncăm o varietate de alimente, că avem un consum scăzut de sare, zahăr şi grăsimi saturate şi de grăsimi de tip trans sunt doar câteva dintre regulile esenţiale pentru o alimentaţie sănătoasă.

Piramida Alimentelor Sănătoase

Piramida ce are la bază alimentele sănătoase reprezintă, de fapt, o înglobare a regulilor esenţiale de care trebuie să ţinem cont zi de zi pentru a fi mai sănătoşi, pentru a avea mai multă energie şi pentru bunădispoziţie.

Partea cea mai amplă, de la baza piramidei, este pentru acele lucruri care sunt considerate cele mai importante. Alimentele care se află în topul piramidei, în zona cea mai îngustă, ar trebui mâncate cât mai rar.

 •       La baza piramidei se află exerciţiile fizice zilnice şi controlul greutăţii.
 •       Pe următorul palier al piramidei se află: alimentele ce conţin cereale integrale (la majoritatea meselor) şi uleiurile vegetale (de măsline, de rapiţă, de soia, de porumb, de floarea-soarelui, de arahide şi altele)
 •       Următorul palier este alcătuit din legume, care trebuie să se găsească din abundenţă în alimentaţia noastră, şi din fructe (de 2-3 ori pe zi)
 •       Dacă mai urcăm un “etaj” al piramidei alimentelor sănătoase, aici vom găsi: nuci, leguminoase (de 1-3 ori pe zi)
 •       Acestea sunt urmate de alte grupe de alimente sănătoase: peşte, carne de pasăre de curte, ouă – de 0-2 ori pe zi
 •       Produsele lactate se află la următorul palier spre vârful piramidei – de 1-2 ori pe zi
 •       În vârful piramidei se află: carnea roşie, untul, orezul alb, pâinea albă, pastele din făină albă, cartofii, băuturile carbogazoase şi dulciurile – toate acestea trebuie consumate cu măsură sau aproape deloc.

Pe lângă această piramidă a alimentelor sănătoase, mai trebuie să ţinem cont că alcoolul se consumă cu moderaţie, iar dacă există unele carenţe, medicul poate recomanda unele suplimente şi unele vitamine.

Care Sunt Regulile Pentru O Viaţă Mai Bună Şi O Alimentaţie Sănătoasă

O alimentaţie sănătoasă nu are în vedere reguli stricte, care îţi impun să nu mănânci anumite grupuri de alimente, să ai o siluetă nerealist de subţire. Alimentaţia sănătoasă înseamnă să te simţi bine în propria piele, să ai mai multă energie şi să îţi îmbunătăţeşti starea generală de sănătate, iar în acelaşi timp să ai de beneficiat şi la capitolul stare de spirit.

S-a dovedit ştiinţific că o alimentaţie sănătoasă ne oferă numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea riscului unor boli cronice şi menţinerea unui corp sănătos. Dacă ţi se pare foarte copleşitor, reţine că este important să faci mici schimbări, iar treptat, vei avea o alimentaţie mai sănătoasă.

Iată 35 de reguli de care să ţii cont pentru a avea o viaţă mai bună:

1. Alege Pâine Preparată Din Cereale Integrale

Poţi să îţi transformi alimentaţia, facând-o mai sănătoasă, alegând pâine din cereale integrale în locul clasicelot tipuri de pâine albă, ce conţin făină rafinată. Cerealele integrale sunt asociate cu numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv cu un risc redus de diabet de tip 2, de afectiuni cardiovasculare şi de cancer https://freshfitnessfood.ro/

În plus, să nu uităm că cerealele care îşi păstrează bobul integral sunt o sursă bună de vitamine din grupul B şi de mai multe minerale, precum zincul, fierul, magneziul şi manganul https://freshfitnessfood.ro/


2. Mănâncă Ouă La Micul Dejun 

Ouăle sunt alimente sănătoase, mai ales dacă le mănânci la prima masă a zilei, dimineaţa. Sunt bogate în proteine de bună calitate şi conţin mulţi nutrienţi esenţiali, de care mulţi dintre noi duc lipsă. De ce este bine să le mănânci dimineaţa? Consumul de ouă la micul dejun sporeşte senzaţia de saţietate, iar astfel vom consuma mai puţine calorii în următoarele 36 de ore. Iată, deci, un avantaj important, mai ales dacă ne dorim să slăbim. https://freshfitnessfood.ro/

3. Nu Mânca În Grabă 

Ritmul în care mănânci influenţează cât de mult vei mânca, spun experţii. Apetitul, cantitatea de alimente pe care o mănânci şi cât de sătul te simţi după o masă sunt procese controlate de hormoni, iar aceşti hormoni transmit un semnal către creier, spunându-i dacă îţi este foame sau dacă s-a instalat senzaţia de saţietate. Reţine, însă, că sunt necesare 20 de minute pentru ca creierul să primească aceste semnale transmise de hormoni, aşa că dacă vei mânca mai încet, îi vei da creierului tău timpul de care are nevoie pentru a percepe că stomacul tău este plin https://freshfitnessfood.ro/

Există chiar şi studii care au confirmat că este bine să mâncăm într-un ritm lent: consumul lent al alimentelor poate reduce numărul caloriilor pe care le consumăm la o masă şi ne ajută să slăbim(1).

4. Umple-Ţi Farfuria Cu Legume

Legumele se află pe un loc important în piramida alimentelor sănătoase, aşa că nutriţioniştii ne recomandă să mâncăm cât mai des legume. Cea mai simplă măsură pentru o alimentaţie sănătoasă este să îţi pui pe jumătate din farfurie legume – atenţie: cartofii prăjiţi nu se pun. Alege legume sănătoase, precum broccoli, fasole verde, varză de Bruxelles, legume frunzoase şi salate diverse, precum Kale şi sfecla elveţiană (numită şi mangold). Dacă vrei să respecţi diagrama unei farfurii ce defineşte alimentaţia sănătoasă, ţine cont de următoarele reguli: dacă jumătate de farfurie este ocupată de legume, un sfert al farfuriei trebuie să fie reprezentat de cereale integrale ori de leguminoase, iar un sfert trebuie să conţină o porţie de proteine slabe.

5. Mănâncă Mai Puţină Carne

Principalii aliaţi care fac parte dintr-o alimentaţie sănătoasă sunt grânele (cerealele integrale), nucile şi seminţele, legumele fără amidon şi fructele. Pe lista aceasta nu intră carnea, pentru că ea trebuie consumată cât mai rar. Într-adevăr, carnea este o sursă de proteine, însă o poţi înlocui cu leguminoase (fasole boabe, soia, linte etc.), pentru că şi ele sunt bogate in proteine. Aceasta este o strategie bună prin care poţi reduce aportul de grăsimi rele din carne.

6. Include În Alimentaţie Iaurtul Grecesc 

Iaurtul grecesc este, aşa cum probabil ai observat, mai consistent şi mai cremos decât iaurtul obişnuit. Este un tip de iaurt cu un continut mai mare de grăsimi şi de proteine. De fapt, iaurtul grecesc conţine până la de trei ori mai multe proteine decât cele care se găsesc în aceeaşi cantitate de iaurt obişnuit. Unii experţi spun că iaurtul grecesc ar avea până la aproape 9 grame de proteine la 100 de grame https://freshfitnessfood.ro/

De ce sunt importante sursele de proteine? Pentru că proteinele te ajută să îţi menţii senzaţia de saţietate mai mult timp, te ajută să ţii apetitul sub control şi, în general, să mănânci mai puţine calorii https://freshfitnessfood.ro/

7. Optează Pentru Un Mic Dejun Echilibrat

Aşa cum probabil ştii, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Este absolut esenţial să ai un mic dejun sănătos pentru a-ţi pune în mişcare metabolismul şi pentru a face alegeri alimentare mai bune pe parcursul zilei. La modul ideal, prima masă a zilei ar trebui să includă: surse de proteine, grăsimi sănătoase şi o parte de carbohidraţi complecşi https://freshfitnessfood.ro/

8. Alege Grăsimile Bune 

Poate până nu demult credeai că, de fapt, consumul de grăsimi este un lucru rău. Depinde, însă, despre ce grăsimi vorbim. Este adevărat că, atunci când sunt consumate în exces, grăsimile de tip trans şi grăsimile saturate pot avea un efect devastator asupra organismului. Din fericire, acizii graşi polinesaturaţi (aşa-numitele grăsimi nesaturate) sunt grăsimi bune, esenţiale pentru organism. Două exemple sunt Omega 3 şi Omega 6, de care cu siguranţă ai auzit. Uleiurile vegetale, nucile şi seminţele, avocado, somonul, păstrăvul, macroul, sardinele şi heringul – toate acestea sunt exemple de alimente bogate în grăsimi nesaturate (bune) pe care trebuie să le consumi în cantităţile adecvate, pentru a te asigura că ai o alimentaţie echilibrată https://freshfitnessfood.ro/. Când în organism exista un deficit de grăsimi bune, medicul poate recomanda suplimente cu Omega 3, de exemplu, ori adoptarea unei alimentaţii bogate în grăsimi polinesaturate. https://freshfitnessfood.ro/ este o sursă premium de acizi grași Omega 3 de înaltă puritate, extrași din ulei de pește de mare adâncime. Datorită formulei superioare de r-trigliceride (rTG), organismul va absorbi extrem de rapid și eficient acizii grași esențiali EPA și DHA, completând cu succes aportul din alimentație https://freshfitnessfood.ro/

9. Mănâncă Fructe Şi Legume Cât Mai Colorate 

O altă regulă importantă a nutriţioniştilor este să mâncăm alimente în culori cât mai diverse. De ce? Pentru că pigmentul multor legume şi fructe reflectă diferiţii antioxidanţi pe care acestea îi au în compoziţie. Multe dintre aceste substanţe chimice ne ajută, protejând corpul împotriva afecţiunilor cronice, însă fiecare antioxidant şi fitonutrient ne protejează în mod diferit, tocmai de aceea, pentru o protecţie optimă, este bine să avem o alimentaţie ce conţine cât mai multe fructe şi legume de culori diferite https://freshfitnessfood.ro/

10. Ia Suplimente Cu Vitamina D3 Si Cu Omega 3

Studiile arată că un număr mare de oameni din întreaga lume suferă de un deficit de vitamina D în organism. Ea este o vitamina liposolubilă (deci se dizolvă în grăsimi), care este foarte importantă pentru sănătatea sistemului osos şi pentru buna funcţionare a sistemului imunitar. Fiecare celula din corp are, deci, un receptor pentru vitamina D, aşa că îţi poţi da seama cât este de importantă. Găsim vitamina D în foarte puţine alimente, însă în general fructele de mare conţin mari cantităţi. Organismul nostru o produce atunci când ne expunem în mod optim la soare, fără să exagerăm.

Un alt nutrient important asociat însă, la mulţi dintre noi, cu o carenţă sunt acizii graşi Omega 3. Aceste grăsimi bune îndeplinesc multe roluri în organism, cum ar fi reducerea inflamaţiei, menţinerea sănătăţii inimii şi contribuţia pe care o au la buna funcţionare a creierului. Dacă din alimentaţia ta nu fac parte alimente bogate în Omega 3, medicul tău îţi poate recomanda un supliment alimentar şi, de multe ori, vitamina D şi Omega 3 se găsesc împreună, în acelaşi supliment.

Vitamina D3 iți asigură doza zilnică necesară pentru buna funcționare a sistemului cardiovascular și a imunității. Votat numărul 1 în SUA, nutraceuticul excelează din punct de vedere al calității și purității.

11. Creşte Aportul De Proteine 

Proteinele sunt considerate adevăraţi aliaţi atunci când ne dorim să adoptăm o alimentaţie sănătoasă. Datorită faptului că afectează hormonii responsabili de senzaţia de foame şi de cea de saţietate, proteinele sunt nutrienţii care ne oferă cel mai mare grad de saţietate. Un studiu a arătat că dacă reuşim să ne creştem aportul de proteine până la aproape o treime din totalul de calorii, vom mânca mai puţine calorii pe zi. În plus, proteinele ne ajută să reţinem masă musculară. Cele mai bune surse de proteine sunt: produsele lactate, nucile, untul de arahide, ouăle, fasolea boabe şi carnea slabă.

12. Fii Atent La Senzaţia De Foame 

Medicii nutriţionişti ne îndeamnă să nu ignorăm foamea. Mai mult, ei ne îndeamnă să mâncăm atunci când corpul nostru are nevoie de “combustibil” şi ne îndeamnă să ne oprim atunci când ne simţim stomacul plin.

13. Bea Ceai Neîndulcit, Înlocuind Ceaiurile Îmbuteliate Din Comerţ Sau Sucurile Carbogazoase

Este important să reduci consumul de zahăr, iar o măsură care te poate ajuta în acest sens este să înlocuieşti variantele de băuturi nesănătoase din comerţ cu unele mai sănătoase. De exemplu, îţi poţi prepara acasă un ceai verde sau negru ori un ceai din plante medicinale, pe care să îl bei neîndulcit. Cu acesta vei înlocui ceaiurile cu gheaţă ori ceaiurile îmbuteliate sau sucurile din comerţ, care conţin multe calorii şi zeci de grame de zahăr.

14. Începe-Ţi Ziua Cu Micul Dejun

Este o altă regulă de bază pe care o subliniază medicii nutriţionişti. Un mic dejun sănătos şi echilibrat – mai ales că este principala masă a zilei – este cel care apasă “butonul” şi care porneşte metabolismul şi tot micul dejun e cel care ne oferă combustibilul necesar pentru a avea energie, pentru a ne începe ziua.

15. Nu Uita Lista De Cumpărături Când Pleci La Supermarket Sau La Piaţă 

Există două strategii importante de care trebuie să ţii cont atunci când îţi propui să ai o alimentaţie sănătoasă: fă-ţi din timp lista de cumpărături şi nu te duce la piaţă sau la supermarket atunci când ţi-e deja foame. Când nu ştii exact ce ai nevoie pentru a-ţi umple cămara sau frigiderul, vei fi tentat să cumperi alimente nesănătoase “pe negândite”, pe când senzaţia de foame poate să te ispitească şi mai mult, pentru a ceda în faţa raioanelor cu alimente nesănătoase.

Ca să te asiguri că nu vei cumpăra alimente “pe negândite”, de care de fapt nu ai nevoie, planifică-ţi mesele din timp şi scrie pe o foaie ceea ce ai nevoie, pentru a-ţi prepara acele mâncăruri sănătoase care îţi plac. Nu te abate de la listă atunci când eşti la piaţă ori la supermarket şi cumpără doar acele alimente sănătoase care te interesează https://freshfitnessfood.ro/

16. Nu Te Înfometa

Această strategie este total greşită: nu doar că este o alegere nesănătoasă, ci poate avea întotdeauna efecte neplăcute. Dacă nu mănânci suficiente calorii pe parcursul zilei, vei avea un risc mai mare să faci excese alimentare seara sau noaptea. Atunci când faci eforturi toată ziua pentru a nu mânca deloc, nu faci decât să pregăteşti terenul pentru a mânca în exces mai târziu, când pur şi simplu vei devora ce găseşti prin frigider. Cel mai bine este să iei mese regulate şi să nu sari peste ultima masă a zilei, care trebuie să conţină alimente uşoare şi sănătoase https://freshfitnessfood.ro/

17. Limitează Cantitatea De Alimente Pe Care Le Cumperi De La Restaurantele Fast Food

Oricât ar fi de tentant, uneori chiar şi opţiunile aşa-zis sănătoase de la restaurantele fast food sunt adevărate bombe calorice: salatele conţin sosuri, maioneză, multă sare etc. Aşa că, în ciuda faptului că ai unele opţiuni “sănătoase”, multe restaurante de acest tip oferă porţii foarte mari, iar alimentele nu sunt tocmai sănătoase (vorbim despre prăjeli, carne tocată, cantităţi mari de sare şi de sosuri). Aşa că cel mai bine este să încerci să îţi prepari acasă o variantă mai sănătoasă de pui sau de burger.

18. Carbohidraţii Simpli Nu Au Ce Să Caute Într-O Alimentaţie Sănătoasă

Îi recunoşti foarte simplu: este vorba de carbohidraţii albi sau simpli: cei pe care organismul nostru îi digeră foarte repede, adică pâinea albă, pastele, cartofii, orezul alb, prăjiturile ori produsele de patiserie, clătitele etc. Dacă îţi plac aceste alimente, optează pentru versiunile lor făcute din cereale integrale. Aşadar, poţi prepara clătite sau deserturi ori prăjituri chiar şi din făină integrală. La supermarket găseşti cu uşurinţă paste din grâu integral şi pâine din făină integrală ori secară. Iar dacă vrei să treci la următorul nivel, îţi poţi prepara acasă prăjituri mai sănătoase ori batoane de cereale, în care vei folosi fulgi de ovăz, mai puţin zahăr şi mai puţine grăsimi nesănătoase https://freshfitnessfood.ro/

19. Alege Gustări Sănătoase – Pe Unele Le Poţi Prepara Chiar Tu

Renunţă la alimentele rafinate şi procesate – chiar dacă ţi se par a fi gustări sănătoase – şi mergi direct la sursă dacă vrei să ai o alimentaţie sănătoasă. De exemplu, evită punguţele cu seminţe sau cereale deja ambalate şi gata de a fi puse în bolul cu cereale şi prepară-ţi chiar tu un astfel de amestec https://freshfitnessfood.ro/: nuci, câteva fructe deshidratate (fără adaos de zahăr!) şi poate chiar un bol mic cu floricele de porumb (făcute fără unt şi fără sare). Medicii nutriţionişti subliniază că este mai bine să mănânci alimentele integrale în acest mod, făcând combinaţiile care îţi plac, decât să mănânci o pungă de chips-uri care au zero nutrienţi https://freshfitnessfood.ro/

20. Bea O Cantitate Suficientă De Apă 

Hidratarea este şi ea o parte importantă a unei alimentaţii sănătoase. Atunci când simţi că îţi este sete, corpul tău este deja deshidratat şi insistă să bei lichide. O regulă fundamentală este să bei suficientă apă pe zi – unii experţi spun că ar trebui să consumăm cel puţin 2 litri de apă, pentru a ne menţine starea optimă de sănătate. Apa are multe roluri în organism, cum ar fi faptul că transportă substanţele care sunt indispensabile pentru celulele noastre, elimină produşii reziduali metabolici, mentine temperatura internă constantă etc https://freshfitnessfood.ro/

21. Nu Sări Peste Mesele Principale Ale Zilei

Dacă nu iei mesele aşa cum ar trebui, nu faci decât să îţi dai organismul peste cap şi să îţi încetineşti metabolismul, iar din această cauză, mai târziu te vei simţi înfometat/ă. Acest lucru poate duce, în cele din urmă, la excese culinare sau la faptul că vei face alegeri alimentare nu foarte inspirate, alegând preparate pe care în mod normal poate nu le-ai fi mâncat.

22. Alege Cartofii Copţi Şi Renunţă La Cartofii Prăjiţi

Cartofii sunt o garnitură frecvent întâlnită în restaurantele de la noi din ţară, însă metoda prin care sunt preparaţi determină efectele acestora asupra sănătăţii noastre. De exemplu, 100 de grame de cartofi copţi conţin 94 de calorii, pe când 100 de grame de cartofi prăjiţi conţin 319 calorii. Să nu uităm că acei cartofi prăjiţi în baie de ulei conţin în general compuşi chimici dăunători, cum ar fi aldehidele şi grăsimile de tip trans. Pentru a evita aceste substanţe, este bine să înlocuieşti cartofii prăjiţi în ulei cu cartofi copţi (la cuptor) sau fierţi, pentru că aşa vei reduce numărul de calorii.

23. Fii Mai Activ

O alimentaţie sănătoasă şi mişcarea sunt aliaţii care te ajută să fii în formă. Studiile au arătat că exerciţiile fizice ameliorează dispoziţia, reduc stările de depresie, de anxietate şi stresul. Să nu uităm că acestea sunt exact stările care au risc mare de a contribui la mâncatul compulsiv şi la mâncatul pe fond emoţional.

Activitatea fizică are şi alte beneficii: îţi întăreşte musculatura, te ajută să slăbeşti, îţi dă mai multă energie, îţi reduce riscul de boli cronice şi îmbunătăţeşte calitatea somnului https://freshfitnessfood.ro/

24. Mănâncă Multe Fructe

Fructele sunt surse importante de vitamine, minerale, fibre alimentare, proteine şi antioxidanţi. În plus, specialiştii de la OMS spun că persoanele cu o alimentaţie bogată în fructe şi legume au un risc semnificativ mai mic de obezitate, boala cardiovasculară, atac cerebral, diabet şi unele tipuri de cancer https://freshfitnessfood.ro/.

25. Consumă Fructele Întregi, Nu Sub Formă De Sucuri

Fructele sunt alimente sănătoase, bogate în apă, fibre, vitamine şi antioxidanţi. Pentru că ele conţin fibre şi diverşi compuşi chimici vegetali, zaharurile lor sunt în general digerate foarte lent şi nu provoacă creşteri bruşte ale glicemiei. Din păcate, acelaşi lucru nu se aplică şi în cazul sucurilor din fructe https://freshfitnessfood.ro/.

Multe sucuri nu sunt preparate din fructul real, ci conţin zahăr şi concentrat din fructe. În multe cazuri, ele conţin aproape la fel de mult zahăr ca o băutură carbogazoasă din comerţ.

Sucurilor făcute din fructele adevărate le lipsesc fibrele şi acele calorii pe care le “ardem” atunci când le mestecăm, aşa cum se întâmplă când consumăm fructele întregi. Aşa că cel mai bine este să consumi fructul ca atare, spălat bine înainte, şi să eviţi sucurile, pentru că în cazul lor, este foarte uşor să consumi o cantitate prea mare.

26. Nu Este Un Lucru Rău Să Ai Gustări Între Mese 

De multe ori, medicii nutriţionişti ne încurajează să alegem gustări sănătoase, între mesele principale ale zilei. Dacă ştii că vor fi mai mult de 5 ore între mesele tale principale, ar trebui să iei la tine (la pachet, la serviciu) o gustare – poate fi un fruct, o mână de nuci, seminţe de dovleac, un iaurt mic etc. Această gustare îţi va da energie şi, în plus, te va împiedica să mănânci în exces la următoarea masă principală.

27. Găteşte Acasă Mai Des

Un motiv ar fi că bugetul tău nu va avea de suferit, însă există şi alte avantaje dacă prepari mesele principale acasă. Pentru că vei găti chiar tu mâncarea, vei şti cu exactitate ce ingrediente pui în ea. Nu va trebui să îţi mai faci griji în legătură cu ingredientele ascunse ori în legătură cu numărul mare al caloriilor. În plus, pentru că vei găti cantităţi mai mari, îţi va rămâne mâncare şi pentru a doua zi, deci poţi să îţi iei mâncare la pachet atunci când pleci la serviciu.

28. Mesele Tale Trebuie Să Se Bazeze Pe Alimente Bogate În Fibre Şi Pe Carbohidraţi Complecşi

Chiar şi atunci când consumi carbohidraţi, reţine că este bine să alegi variante bogate în fibre sau cereale integrale, cum ar fi pastele integrale, orezul brun sau cartofii cu tot cu coajă. Astfel de alimente conţin mai multe fibre decât carbohidraţii rafinaţi şi te ajută să menţii senzaţia de saţietate mai mult timp https://freshfitnessfood.ro/.

29. Consumă Mai Puţină Sare

Excesul de sare poate să crească tensiunea arteriala, iar experţii ne amintesc că pacienţii hipertensivi au un risc mai mare de a dezvolta afectiuni cardiovasculare ori un accident vascular cerebral. De aceea, se recomandă să reducem consumul de sare şi să citim cu atenţie etichetele şi ambalajele produselor alimentare. Peste 1,5 grame de sare la 100 de grame înseamnă că acel aliment conţine prea mult sodiu, deci e de evitat. Adulţii şi copiii de peste 11 ani ar trebui să nu consume mai mult de 6 grame de sare pe zi, adica aproape o linguriţă.

30. Mănâncă Mai Mult Peşte, Inclusiv Peşte Gras

Carnea de peşte este o sursă excelentă de proteine şi conţine multe vitamine şi minerale. Recomandarea nutriţioniştilor este să încerci să mănânci cel puţin 2 porţii de peşte pe săptămână, dintre care cel puţin o porţie de peşte gras, care are un conţinut mare de https://freshfitnessfood.ro Omega 3. Exemple de peşte gras: somon, păstrăv, hering, sardine, macrou. Poţi opta pentru peşte proaspăt, congelat sau la conservă, însă nu uita că variantele de la conservă şi peştele afumat pot să conţină mari cantităţi de sare.

31. Alege Uleiuri Sănătoase Pentru A-Ţi Prepara Mâncarea 

Din păcate, există unele uleiuri vegetale şi din seminţe care sunt extrem de procesate, cum ar fi cel de soia, de floarea-soarelui şi de rapiţă. https://freshfitnessfood.ro Sunt unele uleiuri care pe lângă faptul că sunt extrem de rafinate, au un conţinut prea mare de acizi graşi Omega 6 şi prea mic de Omega 3 https://freshfitnessfood.ro/.

Un raport mare între Omega 6 şi Omega 3 poate duce la inflamaţie, de aceea este bine să cauţi alternative mai sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline extravirgin, cel de avocado şi cel de cocos.

32. Redu Consumul De Zahăr

Consumul regulat de alimente şi de băuturi bogate în zahăr creşte riscul de obezitate şi de carii. Dacă, din păcate, consumăm prea des alimente şi băuturi preparate cu zahăr, acestea pot contribui la creşterea în greutate şi la apariţia cariilor. Citeşte cu atenţie eticheta sau ambalajul produselor alimentare, pentru a vedea cât adaos de zahăr conţin. Dacă la o porţie de 100 de grame din acel aliment, pe etichetă scrie că peste 22,5 grame sunt totalul de zaharuri, înseamnă că acel aliment conţine prea mult zahăr, deci trebuie evitat. Exemple de alimente ce conţin adaos mare de zahăr şi pe care e bine să le eviţi: băuturile carbogazoase cu zahăr, cerealele pentru micul dejun cu zahăr, prăjituri, tort, biscuţi, produse de patiserie, dulciuri şi ciocolată, băuturile alcoolice etc https://freshfitnessfood.ro/.

33. Redu Consumul De Grăsimi Saturate 

Este important să fii atent/ă la cantitatea de grăsimi din alimentaţie. Există două tipuri principale de grăsimi: saturate şi nesaturate. Dacă în alimentaţie există prea multe grăsimi saturate, poate creşte cantitatea de colesterol din sânge, iar astfel creşte riscul de boală cardiovasculară.

Iată în ce alimente se găsesc grăsimile saturate, pe care ar fi bine să le eviţi: grăsimea de pe carne, cârnaţii, untul, brânza tare, smântâna, prăjiturile şi torturile, biscuiţii, untura, plăcintele etc https://freshfitnessfood.ro/.

34. Mănâncă Din Farfurii Mai Mici

Este un lucru dovedit faptul că dimensiunea farfuriilor poate influenţa cât de mult mâncăm la o masă. Aşadar, dacă obişnuieşti să mănânci de pe o farfurie mare, aceasta face ca porţia ta să pară mai mică, pe când dacă vei mânca dintr-o farfurie mai mică, porţia va părea mai mare, arată un studiu (2). Şi alte studii au confirmat acest lucru şi au arătat că oamenii tind să mănânce cu aproape 30% mai mult atunci când mâncarea este servită într-un castron mare sau pe o farfurie mai mare.

35. Învaţă Să Faci Diferenţa Între Calorii

Nu toate caloriile sunt la fel, aşa că pe viitor este bine să fii atent şi la ce obţii pe lângă faptul că mănânci un aliment care pare să fie sărac în calorii. Deci fii atent la informaţiile de pe ambalaj, în special la conţinutul de zahăr şi cel de grăsimi. O abordare mai bună ar fi să te concentrezi pe a consuma alimente sănătoase, bogate în nutrienţi, care au în mod natural mai puţine calorii şi care sunt bogate în vitamine esenţiale, minerale şi fibre. Iar dacă vrei să slăbeşti în mod sănătos, reţine că ar trebui să reduci aportul caloric zilnic cu până la 500-750 de calorii.

Un plan alimentar care conţine între 1200 şi 1500 de calorii zilnic va ajuta femeile să slăbească într-un mod constant.

Un plan alimentar care conţine 1500-1800 de calorii în fiecare zi este indicat în cazul bărbaţilor şi femeilor care au o greutate mai mare sau celor care au activitate fizică regulată https://freshfitnessfood.ro/.

Concluzie

Este important să reţii că o alimentaţie sănătoasă trebuie să lucreze “cot la cot” cu un program regulat de sport, pentru a menţine corpul într-o formă fizică optimă şi pentru a-ţi menţine greutatea. Antrenamentele fizice regulate pot reduce tensiunea arterială şi valoarea colesterolului şi îţi pot menţine metabolismul în funcţiune. Să nu uităm că, făcând mişcare, vei avea un aliat bun pentru a reduce şi stresul. Este important să faci exerciţii fizice (de intensitate moderată) care însumează cel puţin 150 de minute pe săptămână sau, dacă optezi pentru antrenamente mai solicitante, să ai cel puţin 75 de minute de activitate fizică pe săptămână.

Hai să trecem…

10 motive pentru care un abonament la alimente sănătoase este cea mai bună investiție pentru sănătatea ta

Mâncatul sănătos făcut ușor: cum un serviciu de abonament alimentar vă poate simplifica viața

 De la fermă la masă: Beneficiile

Spuneți adio stresului planificării meselor: Descoperiți comoditatea unui serviciu de abonament la alimente sănătoase

Transformați-vă obiceiurile alimentare cu un plan personalizat de abonament la alimente sănătoase

În ritmul rapid al lumii de astăzi, poate fi o adevărată luptă pentru a menține o dietă sănătoasă. Cu atât de multe alimente tentante și convenabile disponibile, este ușor să cădem în obiceiuri alimentare nesănătoase. Dar dacă ar exista o modalitate de a face alimentația sănătoasă ușoară și convenabilă? Aici intervin planurile personalizate de abonament pentru alimente sănătoase. Aceste planuri oferă opțiuni de mese personalizate, concepute pentru a vă satisface nevoile și preferințele nutriționale unice. De la cele fără gluten la cele vegane, de la cele cu conținut scăzut de carbohidrați la cele bogate în proteine, există un plan care se potrivește fiecărui stil de viață. Cu ajutorul unui plan personalizat de abonament la alimente sănătoase, vă puteți transforma obiceiurile alimentare și puteți începe să vă simțiți cel mai bine. Spuneți la revedere de la fast-food și bun venit la mese delicioase și nutritive livrate direct la ușa dvs. Haideți să explorăm beneficiile planurilor personalizate de abonament la alimente sănătoase și modul în care vă pot ajuta să vă atingeți obiectivele de sănătate și bunăstare https://freshfitnessfood.ro/.
Te-ai săturat să te lupți constant pentru a menține o dietă sănătoasă? Te găsești în mod constant în căutarea unor gustări nesănătoase și a mâncării de tip fast-food? Dacă da, nu sunteți singur. Mulți dintre noi ne luptăm să facem alegerile alimentare corecte. Dar dacă ar exista o soluție care să vă ajute să vă transformați obiceiurile alimentare și să vă atingeți obiectivele de sănătate? Vă prezentăm planurile personalizate de abonament pentru alimente sănătoase. Aceste planuri sunt adaptate pentru a răspunde nevoilor și preferințelor dvs. dietetice specifice, făcând mai ușor ca niciodată să mâncați bine și să vă simțiți bine. Fie că doriți să pierdeți în greutate, să vă îmbunătățiți nivelul de energie sau pur și simplu să vă simțiți mai bine în legătură cu ceea ce introduceți în organism, un abonament personalizat de alimente sănătoase vă poate ajuta. Deci, de ce să mai așteptați? Începeți astăzi și faceți primul pas spre o persoană mai sănătoasă și mai fericită.
Vă luptați cu menținerea unei diete sănătoase? Te găsești în mod constant căutând gustări nesănătoase sau sărind peste mese cu totul? Ei bine, există o soluție care vă poate ajuta să vă transformați obiceiurile alimentare și să vă îmbunătățiți sănătatea generală. Vă prezentăm planurile personalizate de abonament la alimente sănătoase. Cu acest serviciu, puteți spune la revedere de la grija planificării meselor și salutați mesele delicioase și nutritive livrate direct la ușa dvs. Fie că aveți restricții alimentare sau pur și simplu doriți să mâncați mai sănătos, aceste planuri de abonament pot fi adaptate la nevoile și preferințele dumneavoastră individuale. În plus, cu confortul livrării la domiciliu, veți economisi timp și energie, bucurându-vă în același timp de mese delicioase și sănătoase. Așadar, de ce să nu faceți primul pas spre un dumneavoastră mai sănătos și să vă înscrieți astăzi la un plan personalizat de abonament pentru alimente sănătoase?v

unui abonament la alimente locale și organice

În ritmul rapid al lumii de astăzi, poate fi o adevărată luptă pentru a menține o dietă sănătoasă. Cu atât de multe alimente tentante și convenabile disponibile, este ușor să cădem în obiceiuri alimentare nesănătoase. Dar dacă ar exista o modalitate de a face alimentația sănătoasă ușoară și convenabilă? Aici intervin planurile personalizate de abonament pentru alimente sănătoase. Aceste planuri oferă opțiuni de mese personalizate, concepute pentru a vă satisface nevoile și preferințele nutriționale unice. De la cele fără gluten la cele vegane, de la cele cu conținut scăzut de carbohidrați la cele bogate în proteine, există un plan care se potrivește fiecărui stil de viață. Cu ajutorul unui plan personalizat de abonament la alimente sănătoase, vă puteți transforma obiceiurile alimentare și puteți începe să vă simțiți cel mai bine. Spuneți la revedere de la fast-food și bun venit la mese delicioase și nutritive livrate direct la ușa dvs. Haideți să explorăm beneficiile planurilor personalizate de abonament la alimente sănătoase și modul în care vă pot ajuta să vă atingeți obiectivele de sănătate și bunăstare https://freshfitnessfood.ro/.
 
 
 Vă luptați cu menținerea unei diete sănătoase? Te găsești în mod constant căutând gustări nesănătoase sau sărind peste mese cu totul? Ei bine, există o soluție care vă poate ajuta să vă transformați obiceiurile alimentare și să vă îmbunătățiți sănătatea generală. Vă prezentăm planurile personalizate de abonament la alimente sănătoase. Cu acest serviciu, puteți spune la revedere de la grija planificării meselor și salutați mesele delicioase și nutritive livrate direct la ușa dvs. Fie că aveți restricții alimentare sau pur și simplu doriți să mâncați mai sănătos, aceste planuri de abonament pot fi adaptate la nevoile și preferințele dumneavoastră individuale. În plus, cu confortul livrării la domiciliu, veți economisi timp și energie, bucurându-vă în același timp de mese delicioase și sănătoase. Așadar, de ce să nu faceți primul pas spre un dumneavoastră mai sănătos și să vă înscrieți astăzi la un plan personalizat de abonament pentru alimente sănătoase?
 
Te-ai săturat să încerci să mănânci mai sănătos, doar pentru a te găsi căzând înapoi în vechile obiceiuri? Vă luptați să găsiți timp și energie pentru a planifica și pregăti mese nutritive? Dacă da, un plan personalizat de abonament pentru alimente sănătoase poate fi exact ceea ce aveți nevoie pentru a vă transforma definitiv obiceiurile alimentare. Cu o varietate de opțiuni adaptate la nevoile și preferințele dvs. dietetice specifice, aceste servicii de abonament fac mai ușor ca niciodată să mâncați bine și să vă simțiți minunat. Spuneți la revedere de la grija cumpărăturilor și a planificării meselor și salutați mesele delicioase și nutritive livrate direct la ușa dvs. Fie că doriți să pierdeți în greutate, să vă îmbunătățiți sănătatea sau pur și simplu să vă bucurați de alimente delicioase și gustoase, un plan de abonament pentru alimente sănătoase vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele și să vă transformați în bine obiceiurile alimentare.

Introducere în planurile personalizate de abonament pentru alimente sănătoase

Livram mancare sanatoasa in Bucuresti, abonamente meniuri sanatoase, delivery mancare sanatoasa, catering sanatos.

Beneficiile unui plan personalizat de abonament la alimente sănătoase

Alege meniuri sanatoase, fresh, alimente proaspete, meniuri pentru dieta , meniuri sanatoase pentru slabit, meniuri pentru slabit

Cum funcționează planurile personalizate de abonament la alimente sănătoase

Meniu fresh fitness food personalizat, personalizam meniuri sanatoase

Importanța alimentației în realizarea unui stil de viață sănătos

Factori de luat în considerare atunci când alegeți un plan personalizat de abonament la alimente sănătoase

Alegeti alimente proaspete, alimente sanatoase, fresh fitness food livreaza meniuri sanatoase

Topul planurilor de abonament personalizat de alimente sănătoase de pe piață

Planurile abonamente de 20 zile este cel mai comandat , oamenii vor constanta si longevitate

Recenzii de la clienți care au încercat planurile de abonament la alimente sănătoase personalizate suntem cei mai buni in recenzii si in ceea ce oferim clientilor cu meniurile noastre sanatoase

Sfaturi pentru maximizarea beneficiilor unui plan de abonament personalizat de alimente sănătoase

Întrebări frecvente despre planurile de abonament la alimente sănătoase personalizate

Concluzie

Livrare Mancare Sanatoasa

Bun venit la cel mai nou articol despre mancare sanatoasa! Daca esti in cautarea unei alternative nutritive si delicioase pentru a-ti imbunatati stilul de viata, atunci ai ajuns exact unde trebuie. In acest articol vom discuta despre livrarea meniurilor sanatoase direct la usa ta si cum aceasta poate fi o solutie ideala pentru cei care sunt mereu in miscare sau pur si simplu nu au timp sa gateasca acasa. Asadar, haide sa descoperim impreuna cum poti adopta un stil de viata sanatos fara compromisuri culinare!

Mancare Sanatoasa

Mancarea sanatoasa este cheia unei vieti echilibrate si pline de energie. O dieta bazata pe alimente nutritive, bogate in vitamine si minerale, poate ajuta la prevenirea multor probleme de sanatate precum obezitatea, diabetul sau bolile cardiovasculare.

In plus, mancarea sanatoasa nu inseamna neaparat sa renunti complet la alimentele preferate. Este important sa gasesti modalitati prin care poti imbunatati retetele tale favorite pentru a le face mai nutritive si delicioase.

De asemenea, trebuie sa tii cont de portiile pe care le consumi si sa incerci sa eviti excesul de sare sau zahar adaugat in preparatele tale culinare. Inlocuieste ingredientele nesanatoase cu alternative mai bune cum ar fi uleiurile vegetale sau grasimile nesaturate.

Un alt aspect important al mancarii sanatoase este diversitatea alimentelor din farfurie. Asigura-te ca dieta ta contine o varietate mare de fructe, legume proaspete si cereale integrale pentru un aport optim de nutrienti esentiali organismului tau.

In concluzie, mancarea sanatoasa reprezinta o componenta cruciala a unui stil de viata echilibrat si trebuie abordata intr-un mod personalizat in functie de preferintele individuale ale fiecaruia dintre noi.

Livrare Meniuri Sanatoase

Atunci când suntem ocupați și nu avem timp pentru a găti mâncare sănătoasă, livrarea meniurilor sănătoase este soluția perfectă. Nu mai trebuie să stăm ore întregi în bucătărie sau să ne facem griji că vom comanda ceva nesănatos, deoarece serviciile de livrare meniuri sănătoase sunt la doar un clic distanța.

Aceste servicii oferă o varietate larga de opțiuni culinare care se potrivește oricărui stil de viața sanatos. De exemplu, puteți comanda salate proaspete, feluri principale cu legume și carne slabă sau chiar deserturi fără zahăr adaugat. În plus fața de asta aceste meniuri sunt pregatite din ingrediente naturale si organice.

Ceea ce este minunat despre livrarea meniurilor sănatoase este faptul că nu trebuie sa pierdem timp selectand ingredientele si planificând dieta noasträ zi dupä zi – tot ceea ce trebuie sa facem este sa accesam site-ul companiei preferate si să selectãm opÈ›unea dorită.

De asemenea, acest tip de serviciu poate fi cost-eficient in comparatie cu alte alternative nesanatoase cum ar fi fast food-uri sau alimente procesate. Prin intermediul unei abonamente lunare puteti beneficia ȋntotdeauna cu reducerii .

Decizia finalã depinde însã numai de dvs. Trebuie să luați în considerare obiceiurile

Meniuri Sanatoase

Astfel, livrarea meniurilor sanatoase este o solutie convenabila si eficienta pentru cei care doresc sa adopte un stil de viata sanatos sau care pur si simplu nu au timp sa gateasca in fiecare zi. Cu o varietate de optiuni disponibile, puteti alege dintr-o multitudine de mancaruri delicioase si nutritive.

In plus, prin comandarea acestor meniuri veti avea garantia ca alimentele sunt proaspete si preparate cu ingrediente naturale, evitand astfel alimentatia nesanatoasa plina de conservanti si aditivi chimici.

Cu toate acestea, trebuie sa fiti atenti la alegerile pe care le faceti si la cantitatea consumata. In ciuda faptului ca mancarea livrata este considerata a fi mai sanatoasa decat cea fast-food sau procesata industrial, excesul poate duce totusi la probleme de sanatate.

Prin urmare, mentinerea unei diete echilibrate alaturi de activitate fizica regulata ramane cheia catre un stil de viata sanatos. Combinati livrarea meniuurilor cu alte obiceiuri benefice pentru organismul dumneavoastra si ve-tzi vedea beneficiile asupra stari voastre generale.

Sa va bucurati mereu de cele mai bune alegerii culinare!

Îți dorești să mănânci sănătos, dar timpul și resursele îți sunt limitate? Ei bine, livrarea de mâncare sănătoasă poate fi soluția perfectă pentru a-ți satisface pofta de bunătăți delicioase și echilibrate. În acest articol, descoperim împreună cum poți profita la maximum de serviciile de livrare mancare sanatoasa și cum acestea pot transforma complet felul în care te hranești zilnic.

Dacă ești în căutarea unei soluții pentru a te bucura de alimentația echilibrată și delicioasă, livrarea mâncărurilor sănătoase este răspunsul perfect! Indiferent dacă nu ai timp să gătești sau pur și simplu îți dorești o varietate mai mare în dieta ta, serviciile de livrare a mâncărurilor sănătoase sunt ideale pentru oricine vrea să se bucure de o masă gustos și nutritiv. În acest articol, vom explora beneficiile pe care le ofer serviciile de livrare a mâncărurilor sănatoase și cum acestea pot fi integrate cu succes în stilul tău de viațǎ.

Dacă te-ai saturat de mâncarea nesănătoasă și îți dorești să începi o alimentație echilibrată, atunci este momentul perfect să descoperi livrarea de mâncare sănătoasă. Această soluție simplifică procesul de a gati și face ca meniurile echilibrate și delicioase să fie la doar un click distanță. În acest blog post, vom explora beneficiile livrarii de mancare sanatoasa si cum aceasta poate fi solutia ideala pentru tine!

În zilele noastre, timpul este tot mai prețios și nevoia de a găsi soluții rapide și eficiente pentru a ne menține un stil de viață sănătos devine din ce în ce mai importantă. Din fericire, există o opțiune perfectă care poate satisface toate cerințele: livrarea de mâncare sănătoasă! În acest articol vom explora beneficiile acestui serviciu incredibil și cum puteți începe imediat să vă bucurați de o alimentație echilibrată și delicioasă chiar la ușa dumneavoastră!

“Te-ai simțit vreodată copleșit de alegerile nesănătoase atunci când vine vorba de mâncare? Ai încercat să gătești acasă, dar timpul și resursele limitate te-au împiedicat să obții o alimentație echilibrată? Nu mai trebuie să-ți faci griji! Cu livrarea de mâncare sănătoasă ai soluția perfectă pentru a te bucura de preparate delicioase și nutritive în fiecare zi. Începe acum călătoria ta spre un stil de viață mai sănatos și savuros!”https://freshfitnessfood.ro

Ai încercat deja toate dietele posibile, dar niciuna nu pare să funcționeze pentru tine? Poți avea un stil de viață activ și sănătos fără a renunța la mâncarea ta preferată. Cum? Prin meniuri personalizate! Află cum poți obține cea mai bună opțiune pentru a-ți satisface necesitățile nutriționale și să te bucuri în același timp de gustul delicios al mâncărurilor tale preferate.https://freshfitnessfood.ro

Ai obosit să urmezi diete standardizate care nu îți satisfac necesitățile nutriționale? Ei bine, avem o veste bună pentru tine: meniurile personalizate sunt cea mai bună opțiune pentru a-ți atinge obiectivele de sănătate și a te bucura de mâncare delicioasă în același timp. În acest articol, vom explora cum poți beneficia de meniuri personalizate și cum acestea pot ajuta la îmbunătățirea stării tale de sănătate generală. Așadar, pregătește-te să descoperi tot ce trebuie să știi despre această opțiune alimentară inovatoare https://freshfitnessfood.ro !

Un stil de viață sănătos nu este doar despre a face exerciții fizice și a avea un somn bun, ci și despre alimentația echilibrată. Cu toate acestea, uneori poate fi dificil să găsești opțiuni alimentare care să îndeplinească nevoile tale nutriționale specifice. Acesta este motivul pentru care meniurile personalizate au devenit o opțiune populară în rândul celor care caută o dietă adaptată la propriile cerințe. În acest articol, discutăm despre beneficiile meniurilor personalizate și cum pot ajuta la satisfacerea necesităților nutriționale ale fiecărui individ. https://freshfitnessfood.ro

Îți dorești să ai un stil de viață sănătos și echilibrat, dar nu știi cum să îți ajustezi alimentația pentru a-ți satisface nevoile nutriționale? Ei bine, există o soluție simplă și eficientă: meniurile personalizate! Descoperă în acest articol de ce acestea sunt cea mai bună opțiune pentru a-ți atinge obiectivele legate de nutriție și cum poți beneficia de ele.

Îți dorești să te hrănești într-un mod sănătos și echilibrat, dar nu știi cum să îți personalizezi meniul? Ei bine, avem o veste bună pentru tine! Meniurile personalizate sunt soluția perfectă pentru a-ți satisface nevoile nutriționale specifice. În acest articol, vom explora beneficiile acestui tip de alimentație și cum poți crea un plan alimentar adaptat nevoilor tale individuale. Află acum cum poți obține cele mai bune rezultate prin intermediul unei diete personalizate!

Dacă ai început să-ți propui un stil de viață mai sănătos, dar te simți copleșit de timp și resurse, avem o veste bună pentru tine! Cu meniuri sanatoase livrate la domiciliu, nu trebuie să mai renunți la gustul delicios al mâncărurilor preferate sau să pierzi ore întregi în bucătărie. Descoperă cum poți adopta un stil de viață echilibrat fără a face compromisuri culinare și fii gata să-ți transformi dieta într-un mod simplu și convenabil!

Daca iti doresti sa adopti un stil de viata sanatos, dar nu ai timp sau inspiratie pentru a gati preparate nutritive si gustoase in fiecare zi, ai venit la locul potrivit! In acest articol vei descoperi cum meniurile sanatoase livrate la domiciliu iti pot transforma rutina alimentara intr-un adevarat rasfat culinar. Indiferent daca esti vegetarian, vegan sau preferi o dieta echilibrata cu carne si legume proaspete, exista optiuni variate pentru orice gusturi si nevoi nutritionale. Asadar, pregateste-te sa afli cum poti savura mancaruri delicioase fara compromisuri asupra calitatii ingredientelor sau timpului petrecut in bucatarie https://freshfitnessfood.ro/.

Ai vrea să îți schimbi stilul de viață și să ai o alimentație mai sănătoasă, dar nu ai timp sau inspirație pentru a găti acasă? Ei bine, acum poți face acest lucru cu ușurință! Cu meniuri sanatoase livrate la domiciliu, totul este posibil! În cele ce urmează vom explora această opțiune

https://freshfitnessfood.ro/blog/ viabilă și delicioasă pentru a ajunge la un stil de viața sănatos.

Atunci cand vine vorba de a adopta un stil de viata sanatos, multe persoane se simt demotivate sau copleșite de task-uri aparent dificile. Dar ce-ar fi daca am spune ca putem face asta mai simplu si mai gustos decat ne-am putea imagina? Cu meniuri sanatoase livrate la domiciliu, totul este posibil! In acest articol vei descoperi cum sa iti transformi obiceiurile alimentare intr-un mod cat mai placut si fara efort https://freshfitnessfood.ro/.

Bine ai venit în lumea stilului de viață sănătos! Este timpul să te bucuri de mâncarea delicioasă, plină de nutrienți și să îți fie livrată direct la ușa ta. Cu meniuri personalizate și livrare rapidă, nu există o scuză pentru a nu adopta un stil de viața sanatos. Începe astazi si vezi cum această soluție simplificată poate schimba total modul în care traiesti! 

<p>Ființele umane sunt remarcabile. În fiecare zi, oamenii îndeplinesc sarcini uimitoare, împlinesc obiective, înving temerile, depășesc granițele, fac descoperiri care îi schimbă viața sau pur și simplu trec peste zi fără a adormi la locul de muncă.</p><section><div><div><div><div><h2>Alimentație sănătoasă: 35 de reguli pentru o viață mai bună</h2></div></div></div></div></section><div><div><div><div><div><div><h2><strong>Ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă</strong></h2><p>Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), o alimentaţie sănătoasă este esenţială pentru o stare mai bună de sănătate şi pentru a obţine nutrienţii optimi de care avem nevoie.</p><p>O alimentaţie sănătoasă ne protejează de multe boli cronice, cum ar fi afecţiunile cardiovasculare, diabetul şi cancerul, iar faptul că mâncăm o varietate de alimente, că avem un consum scăzut de sare, zahăr şi grăsimi saturate şi de grăsimi de tip trans sunt doar câteva dintre regulile esenţiale pentru o alimentaţie sănătoasă.</p><h3><strong>Piramida alimentelor sănătoase</strong></h3><p>Piramida ce are la bază alimentele sănătoase reprezintă, de fapt, o înglobare a regulilor esenţiale de care trebuie să ţinem cont zi de zi pentru a fi mai sănătoşi, pentru a avea mai multă energie şi pentru bunădispoziţie.</p><p>Partea cea mai amplă, de la baza piramidei, este pentru acele lucruri care sunt considerate cele mai importante. Alimentele care se află în topul piramidei, în zona cea mai îngustă, ar trebui mâncate cât mai rar.</p><ul><li>      La baza piramidei se află exerciţiile fizice zilnice şi controlul greutăţii.</li><li>      Pe următorul palier al piramidei se află: alimentele ce conţin cereale integrale (la majoritatea meselor) şi uleiurile vegetale (de măsline, de rapiţă, de soia, de porumb, de floarea-soarelui, de arahide şi altele)</li><li>      Următorul palier este alcătuit din legume, care trebuie să se găsească din abundenţă în alimentaţia noastră, şi din fructe (de 2-3 ori pe zi)</li><li>      Dacă mai urcăm un “etaj” al piramidei alimentelor sănătoase, aici vom găsi: nuci, leguminoase (de 1-3 ori pe zi)</li><li>      Acestea sunt urmate de alte grupe de alimente sănătoase: peşte, carne de pasăre de curte, ouă – de 0-2 ori pe zi</li><li>      Produsele lactate se află la următorul palier spre vârful piramidei – de 1-2 ori pe zi</li><li>      În vârful piramidei se află: carnea https://freshfitnessfood.ro/roşie, untul, orezul alb, pâinea albă, pastele din făină albă, cartofii, băuturile carbogazoase şi dulciurile – toate acestea trebuie consumate cu măsură sau aproape deloc.</li></ul><p>Pe lângă această piramidă a alimentelor sănătoase, mai trebuie să ţinem cont că alcoolul se consumă cu moderaţie, iar dacă există unele carenţe, medicul poate recomanda unele suplimente şi unele vitamine.</p><h2><strong>Care sunt regulile pentru o viaţă mai bună şi o alimentaţie sănătoasă</strong></h2><p>O alimentaţie sănătoasă nu are în vedere reguli stricte, care îţi impun să nu mănânci anumite grupuri de alimente, să ai o siluetă nerealist de subţire. Alimentaţia sănătoasă înseamnă să te simţi bine în propria piele, să ai mai multă energie şi să îţi îmbunătăţeşti starea generală de sănătate, iar în acelaşi timp să ai de beneficiat şi la capitolul stare de spirit.</p><p>S-a dovedit https://freshfitnessfood.ro/ ştiinţific că o alimentaţie sănătoasă ne oferă numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea riscului unor boli cronice şi menţinerea unui corp sănătos. Dacă ţi se pare foarte copleşitor, reţine că este important să faci mici schimbări, iar treptat, vei avea o alimentaţie mai sănătoasă.</p><p>Iată 35 de reguli de care să ţii cont pentru a avea o viaţă mai bună:</p><h3><strong>1. Alege pâine preparată din cereale integrale</strong></h3><p>Poţi să îţi transformi alimentaţia, facând-o mai sănătoasă, alegând pâine din cereale integrale în locul clasicelot tipuri de pâine albă, ce conţin făină rafinată. Cerealele integrale sunt asociate cu numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv cu un risc redus de diabet de tip 2, de afectiuni cardiovasculare şi de cancer.</p><p>În plus, să nu uităm că cerealele care îşi păstrează bobul integral sunt o sursă bună de vitamine din grupul B şi de mai multe minerale, precum zincul, fierul, magneziul şi manganul.</p><h3><strong>2. Mănâncă ouă la micul dejun </strong></h3><p>Ouăle sunt alimente sănătoase, mai ales dacă le mănânci la prima masă a zilei, dimineaţa. Sunt bogate în proteine de bună calitate şi conţin mulţi nutrienţi esenţiali, de care mulţi dintre noi duc lipsă. De ce este bine să le mănânci dimineaţa? Consumul de ouă la micul dejun sporeşte senzaţia de saţietate, iar astfel vom consuma mai puţine calorii în următoarele 36 de ore. Iată, deci, un avantaj important, mai ales dacă ne dorim să slăbim.</p><h3><strong>3. Nu mânca în grabă </strong></h3><p>Ritmul în care mănânci influenţează cât de mult vei mânca, spun experţii. Apetitul, cantitatea de alimente pe care o mănânci şi cât de sătul te simţi după o masă sunt procese controlate de hormoni, iar aceşti hormoni transmit un semnal către creier, spunându-i dacă îţi este foame sau dacă s-a instalat senzaţia de saţietate. Reţine, însă, că sunt necesare 20 de minute pentru ca creierul să primească aceste semnale transmise de hormoni, aşa că dacă vei mânca mai încet, îi vei da creierului tău timpul de care are nevoie pentru a percepe că stomacul tău este plin.</p><p>Există chiar şi studii care au confirmat că este bine să mâncăm într-un ritm lent: consumul lent al alimentelor poate reduce numărul caloriilor pe care le consumăm la o masă şi ne ajută să slăbim(1).</p><h3><strong>4. Umple-ţi farfuria cu legume</strong></h3><p>Legumele se află pe un loc important în piramida alimentelor sănătoase, aşa că nutriţioniştii ne recomandă să mâncăm cât mai des legume. Cea mai simplă măsură pentru o alimentaţie sănătoasă este să îţi pui pe jumătate din farfurie legume – atenţie: cartofii prăjiţi nu se pun. Alege legume sănătoase, precum broccoli, fasole verde, varză de Bruxelles, legume frunzoase şi salate diverse, precum Kale şi sfecla elveţiană (numită şi mangold). Dacă vrei să respecţi diagrama unei farfurii ce defineşte alimentaţia sănătoasă, ţine cont de următoarele reguli: dacă jumătate de farfurie este ocupată de legume, un sfert al farfuriei trebuie să fie reprezentat de cereale integrale ori de leguminoase, iar un sfert trebuie să conţină o porţie de proteine slabe.</p><h3><strong>5. Mănâncă mai puţină carne</strong></h3><p>Principalii aliaţi care fac parte dintr-o alimentaţie sănătoasă sunt grânele (cerealele integrale), nucile şi seminţele, legumele fără amidon şi fructele. Pe lista aceasta nu intră carnea, pentru că ea trebuie consumată cât mai rar.https://freshfitnessfood.ro Într-adevăr, carnea este o sursă de proteine, însă o poţi înlocui cu leguminoase (fasole boabe, soia, linte etc.), pentru că şi ele sunt bogate in proteine. Aceasta este o strategie bună prin care poţi reduce aportul de grăsimi rele din carne.</p><h3><strong>6. Include în alimentaţie iaurtul grecesc </strong></h3><p>Iaurtul grecesc este, aşa cum probabil ai observat, mai consistent şi mai cremos decât iaurtul obişnuit. Este un tip de iaurt cu un continut mai mare de grăsimi şi de proteine. De fapt, iaurtul grecesc conţine până la de trei ori mai multe proteine decât cele care se găsesc în aceeaşi cantitate de iaurt obişnuit. Unii experţi spun că iaurtul grecesc ar avea până la aproape https://freshfitnessfood.ro/&nbsp; 9 grame de proteine la 100 de grame.</p><p>De ce sunt importante sursele de proteine? Pentru că proteinele te ajută să îţi menţii senzaţia de saţietate mai mult timp, te ajută să ţii apetitul sub control şi, în general, să mănânci mai puţine calorii.</p><h3><strong>7. Optează pentru un mic dejun echilibrat</strong></h3><p>Aşa cum probabil ştii, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Este absolut esenţial să ai un mic dejun sănătos pentru a-ţi pune în mişcare metabolismul şi pentru a face alegeri alimentare mai bune pe parcursul zilei. La modul ideal, prima masă a zilei ar trebui să includă: surse de proteine, grăsimi sănătoase şi o parte de carbohidraţi complecşi.</p><h3><strong>8. Alege grăsimile bune </strong></h3><p>Poate până nu demult credeai că, de fapt, consumul de grăsimi este un lucru rău. Depinde, însă, despre ce grăsimi vorbim. Este adevărat că, atunci când sunt consumate în exces, grăsimile de tip trans şi grăsimile saturate pot avea un efect devastator asupra organismului. Din fericire, acizii graşi polinesaturaţi (aşa-numitele grăsimi nesaturate) sunt grăsimi bune, esenţiale pentru organism. Două exemple sunt Omega 3 şi Omega 6, de care cu siguranţă ai auzit. Uleiurile vegetale, nucile şi seminţele, avocado, somonul, păstrăvul, macroul, sardinele şi heringul – toate acestea sunt exemple de alimente bogate în grăsimi nesaturate (bune) pe care trebuie să le consumi în cantităţile adecvate, pentru a te asigura că ai o alimentaţie echilibrată. Când în organism exista un deficit de grăsimi bune, medicul poate recomanda suplimente cu Omega 3, de exemplu, ori adoptarea unei alimentaţii bogate în grăsimi polinesaturate. <a href=”https://www.health-shop.com/ro/unocardio-x”><strong>UnoCardio® X2</strong></a> este o sursă premium de acizi grași Omega 3 de înaltă puritate, extrași din ulei de pește de mare adâncime. Datorită formulei superioare de r-trigliceride (rTG), organismul va absorbi extrem de rapid și eficient acizii grași esențiali EPA și DHA, completând cu succes aportul din alimentație.</p><h3><strong>9. Mănâncă fructe şi legume cât mai colorate </strong></h3><p>O altă regulă importantă a nutriţioniştilor este să mâncăm alimente în culori cât mai diverse. De ce? Pentru că pigmentul multor legume şi fructe reflectă diferiţii antioxidanţi pe care acestea îi au în compoziţie. Multe dintre aceste substanţe chimice ne ajută, protejând corpul împotriva afecţiunilor cronice, însă fiecare antioxidant şi fitonutrient ne protejează în mod diferit, tocmai de aceea, pentru o protecţie optimă, este bine să avem o alimentaţie ce conţine cât mai multe fructe şi legume de culori diferite.</p><h3><strong>10. Ia suplimente cu vitamina D3 si cu Omega 3</strong></h3><p>Studiile arată că un număr mare de oameni din întreaga lume suferă de un deficit de vitamina D în organism. Ea este o vitamina liposolubilă (deci se dizolvă în grăsimi), care este foarte importantă pentru sănătatea sistemului osos şi pentru buna funcţionare a sistemului imunitar. Fiecare celula din corp are, deci, un receptor pentru vitamina D, aşa că îţi poţi da seama cât este de importantă. Găsim vitamina D în foarte puţine alimente, însă în general fructele de mare conţin mari cantităţi. Organismul nostru o produce atunci când ne expunem în mod optim la soare, fără să exagerăm.</p><p>Un alt nutrient important asociat însă, la mulţi dintre noi, cu o carenţă sunt acizii graşi Omega 3. Aceste grăsimi bune îndeplinesc multe roluri în organism, cum ar fi reducerea inflamaţiei, menţinerea sănătăţii inimii şi contribuţia pe care o au la buna funcţionare a creierului. Dacă din alimentaţia ta nu fac parte alimente bogate în Omega 3, medicul tău îţi poate recomanda un supliment alimentar şi, de multe ori, vitamina D şi Omega 3 se găsesc împreună, în acelaşi supliment.</p><p><b>Vitamina D3 i</b>ți asigură doza zilnică necesară pentru buna funcționare a sistemului cardiovascular și a imunității. Votat numărul 1 în SUA, nutraceuticul excelează din punct de vedere al calității și purității.</p><h3><strong>11. Creşte aportul de proteine </strong></h3><p>Proteinele sunt considerate adevăraţi aliaţi atunci când ne dorim să adoptăm o alimentaţie sănătoasă. Datorită faptului că afectează hormonii responsabili de senzaţia de foame şi de cea de saţietate, proteinele sunt nutrienţii care ne oferă cel mai mare grad de saţietate. Un studiu a arătat că dacă reuşim să ne creştem aportul de proteine până la aproape o treime din totalul de calorii, vom mânca mai puţine calorii pe zi. În plus, proteinele ne ajută să reţinem masă musculară. Cele mai bune surse de proteine sunt: produsele lactate, nucile, untul de arahide, ouăle, fasolea boabe şi carnea slabă.</p><h3><strong>12. Fii atent la senzaţia de foame </strong></h3><p>Medicii nutriţionişti ne îndeamnă să nu ignorăm foamea. Mai mult, ei ne îndeamnă să mâncăm atunci când corpul nostru are nevoie de “combustibil” şi ne îndeamnă să ne oprim atunci când ne simţim stomacul plin.</p><h3><strong>13. Bea ceai neîndulcit, înlocuind ceaiurile îmbuteliate din comerţ sau sucurile carbogazoase</strong></h3><p>Este important să reduci consumul de zahăr, iar o măsură care te poate ajuta în acest sens este să înlocuieşti variantele de băuturi nesănătoase din comerţ cu unele mai sănătoase. De exemplu, îţi poţi prepara acasă un ceai verde sau negru ori un ceai din plante medicinale, pe care să îl bei neîndulcit. Cu acesta vei înlocui ceaiurile cu gheaţă ori ceaiurile îmbuteliate sau sucurile din comerţ, care conţin multe calorii şi zeci de grame de zahăr.</p><h3><strong>14. Începe-ţi ziua cu micul dejun</strong></h3><p>Este o altă regulă de bază pe care o subliniază medicii nutriţionişti. Un mic dejun sănătos şi echilibrat – mai ales că este principala masă a zilei – este cel care apasă “butonul” şi care porneşte metabolismul şi tot micul dejun e cel care ne oferă combustibilul necesar pentru a avea energie, pentru a ne începe ziua.</p><h3><strong>15. Nu uita lista de cumpărături când pleci la supermarket sau la piaţă </strong></h3><p>Există două strategii importante de care trebuie să ţii cont atunci când îţi propui să ai o alimentaţie sănătoasă: fă-ţi din timp lista de cumpărături şi nu te duce la piaţă sau la supermarket atunci când ţi-e deja foame. Când nu ştii exact ce ai nevoie pentru a-ţi umple cămara sau frigiderul, vei fi tentat să cumperi alimente nesănătoase “pe negândite”, pe când senzaţia de foame poate să te ispitească şi mai mult, pentru a ceda în faţa raioanelor cu alimente nesănătoase.</p><p>Ca să te asiguri că nu vei cumpăra alimente “pe negândite”, de care de fapt nu ai nevoie, planifică-ţi mesele din timp şi scrie pe o foaie ceea ce ai nevoie, pentru a-ţi prepara acele mâncăruri sănătoase care îţi plac. Nu te abate de la listă atunci când eşti la piaţă ori la supermarket şi cumpără doar acele alimente sănătoase care te interesează.</p><h3><strong>16. Nu te înfometa</strong></h3><p>Această strategie este total greşită: nu doar că este o alegere nesănătoasă, ci poate avea întotdeauna efecte neplăcute. Dacă nu mănânci suficiente calorii pe parcursul zilei, vei avea un risc mai mare să faci https://freshfitnessfood.roexcese alimentare seara sau noaptea. Atunci când faci eforturi toată ziua pentru a nu mânca deloc, nu faci decât să pregăteşti terenul pentru a mânca în exces mai târziu, când pur şi simplu vei devora ce găseşti prin frigider. Cel mai bine este să iei mese regulate şi să nu sari peste ultima masă a zilei, care trebuie să conţină alimente uşoare şi sănătoase.</p><h3><strong>17. Limitează cantitatea de alimente pe care le cumperi de la restaurantele fast food</strong></h3><p>Oricât ar fi de tentant, uneori chiar şi opţiunile aşa-zis sănătoase de la restaurantele fast food sunt adevărate bombe calorice: salatele conţin sosuri, maioneză, multă sare etc. Aşa că, în ciuda faptului că ai unele opţiuni “sănătoase”,https://freshfitnessfood.ro  multe restaurante de acest tip oferă porţii foarte mari, iar alimentele nu sunt tocmai sănătoase (vorbim despre prăjeli, carne tocată, cantităţi mari de sare şi de sosuri). Aşa că cel mai bine este să încerci să îţi prepari acasă o variantă mai sănătoasă de pui sau de burger.</p><h3><strong>18. Carbohidraţii simpli nu au ce să caute într-o alimentaţie sănătoasă</strong></h3><p>Îi recunoşti foarte simplu: este vorba de carbohidraţii albi sau simpli: cei pe care organismul nostru îi digeră foarte repede, adică pâinea albă, pastele, cartofii, orezul alb, prăjiturile ori produsele de patiserie, clătitele etc. Dacă îţi plac aceste alimente, optează pentru versiunile lor făcute din cereale integrale. Aşadar, poţi prepara clătite sau deserturi ori prăjituri chiar şi din făină integrală. La supermarket găseşti cu uşurinţă paste din grâu integral şi pâine din făină integrală ori secară. Iar dacă vrei să treci la următorul nivel, îţi poţi prepara acasă prăjituri mai sănătoase ori batoane de cereale, în care vei folosi fulgi de ovăz, mai puţin zahăr şi mai puţine grăsimi nesănătoase.</p><h3><strong>19. Alege gustări sănătoase – pe unele le poţi prepara chiar tu</strong></h3><p>Renunţă la alimentele rafinate şi procesate – chiar dacă ţi se par a fi gustări sănătoase – şi mergi direct la sursă dacă vrei să ai o alimentaţie sănătoasă. De exemplu, evită punguţele cu seminţe sau cereale deja ambalate şi gata de a fi puse în bolul cu cereale şi prepară-ţi chiar tu un astfel de amestec: nuci, câteva fructe deshidratate (fără adaos de zahăr!) şi poate chiar un bol mic cu floricele de porumb (făcute fără unt şi fără sare). Medicii nutriţionişti subliniază că este mai bine să mănânci alimentele integrale în acest mod, făcând combinaţiile care îţi plac, decât să mănânci o pungă de chips-uri care au zero nutrienţi.</p><h3><strong>20. Bea o cantitate suficientă de apă </strong></h3><p>Hidratarea este şi ea o parte importantă a unei alimentaţii sănătoase. Atunci când simţi că îţi este sete, corpul tău este deja deshidratat şi insistă să bei lichide. O regulă fundamentală este să bei suficientă apă pe zi – unii experţi spun că ar trebui să consumăm cel puţin 2 litri de apă, pentru a ne menţine starea optimă de sănătate. Apa are multe roluri în organism, cum ar fi faptul că transportă substanţele care sunt indispensabile pentru celulele noastre, elimină produşii reziduali metabolici, mentine temperatura internă constantă etc.</p><h3><strong>21. Nu sări peste mesele principale ale zilei</strong></h3><p>Dacă nu iei mesele aşa cum ar trebui, nu faci decât să îţi dai organismul peste cap şi să îţi încetineşti metabolismul, iar din această cauză, mai târziu te vei simţi înfometat/ă. Acest lucru poate duce, în cele din urmă, la excese culinare sau la faptul că vei face alegeri alimentare nu foarte inspirate, alegând preparate pe care în mod normal poate nu le-ai fi mâncat.</p><h3><strong>22. Alege cartofii copţi şi renunţă la cartofii prăjiţi</strong></h3><p>Cartofii sunt o garnitură frecvent întâlnită în restaurantele de la noi din ţară, însă metoda prin care sunt preparaţi determină efectele acestora asupra sănătăţii noastre. De exemplu, 100 de grame de cartofi copţi conţin 94 de calorii, pe când 100 de grame de cartofi prăjiţi conţin 319 calorii. Să nu uităm că acei cartofi prăjiţi în baie de ulei conţin în general compuşi chimici dăunători, cum ar fi aldehidele şi grăsimile de tip trans. Pentru a evita aceste substanţe, este bine să înlocuieşti cartofii prăjiţi în ulei cu cartofi copţi (la cuptor) sau fierţi, pentru că aşa vei reduce numărul de calorii.</p><h3><strong>2</strong><strong>3. Fii mai activ</strong></h3><p>O alimentaţie sănătoasă şi mişcarea sunt aliaţii care te ajută să fii în formă. Studiile au arătat că exerciţiile fizice ameliorează dispoziţia, reduc stările de depresie, de anxietate şi stresul. Să nu uităm că acestea sunt exact stările care au risc mare de a contribui la mâncatul compulsiv şi la mâncatul pe fond emoţional.</p><p>Activitatea fizică are şi alte beneficii: îţi întăreşte musculatura, te ajută să slăbeşti, îţi dă mai multă energie, îţi reduce riscul de boli cronice şi îmbunătăţeşte calitatea somnului.</p><h3><strong>24. Mănâncă multe fructe</strong></h3><p>Fructele sunt surse importante de vitamine, minerale, fibre alimentare, proteine şi antioxidanţi. În plus, specialiştii de la OMS spun că persoanele cu o alimentaţie bogată în fructe şi legume au un risc semnificativ mai mic de obezitate, boala cardiovasculară, atac cerebral, diabet şi unele tipuri de cancer.</p><h3><strong>25. Consumă fructele întregi, nu sub formă de sucuri</strong></h3><p>Fructele sunt alimente sănătoase, bogate în apă, fibre, vitamine şi antioxidanţi. Pentru că ele conţin fibre şi diverşi compuşi chimici vegetali, zaharurile lor sunt în general digerate foarte lent şi nu provoacă creşteri bruşte ale glicemiei. Din păcate, acelaşi lucru nu se aplică şi în cazul sucurilor din fructe.</p><p>Multe sucuri nu sunt preparate din fructul real, ci conţin zahăr şi concentrat din fructe. În multe cazuri, ele conţin aproape la fel de mult zahăr ca o băutură carbogazoasă din comerţ.</p><p>Sucurilor făcute din fructele adevărate le lipsesc fibrele şi acele calorii pe care le “ardem” atunci când le mestecăm, aşa cum se întâmplă când consumăm fructele întregi. Aşa că cel mai bine este să consumi fructul ca atare, spălat bine înainte, şi să eviţi sucurile, pentru că în cazul lor, este foarte uşor să consumi o cantitate prea mare.</p><h3><strong>26. Nu este un lucru rău să ai gustări între mese </strong></h3><p>De multe ori, medicii nutriţionişti ne încurajează să alegem gustări sănătoase, între mesele principale ale zilei. Dacă ştii că vor fi mai mult de 5 ore între mesele tale principale, ar trebui să iei la tine (la pachet, la serviciu) o gustare – poate fi un fruct, o mână de nuci, seminţe de dovleac, un iaurt mic etc. Această gustare îţi va da energie şi, în plus, te va împiedica să mănânci în exces la următoarea masă principală.</p><h3><strong>27. Găteşte acasă mai des</strong></h3><p>Un motiv ar fi că bugetul tău nu va avea de suferit, însă există şi alte avantaje dacă prepari mesele principale acasă. Pentru că vei găti chiar tu mâncarea, vei şti cu exactitate ce ingrediente pui în ea. Nu va trebui să îţi mai faci griji în legătură cu ingredientele ascunse ori în legătură cu numărul mare al caloriilor. În plus, pentru că vei găti cantităţi mai mari, îţi va rămâne mâncare şi pentru a doua zi, deci poţi să îţi iei mâncare la pachet atunci când pleci la serviciu.</p><h3><strong>28. Mesele tale trebuie să se bazeze pe alimente bogate în fibre şi pe carbohidraţi complecşi</strong></h3><p>Chiar şi atunci când consumi carbohidraţi, reţine că este bine să alegi variante bogate în fibre sau cereale integrale, cum ar fi pastele integrale, orezul brun sau cartofii cu tot cu coajă. Astfel de alimente conţin mai multe fibre decât carbohidraţii rafinaţi şi te ajută să menţii senzaţia de saţietate mai mult timp.</p><h3><strong>29. Consumă mai puţină sare</strong></h3><p>Excesul de sare poate să crească tensiunea arteriala, iar experţii ne amintesc că pacienţii hipertensivi au un risc mai mare de a dezvolta afectiuni cardiovasculare ori un accident vascular cerebral. De aceea, se recomandă să reducem consumul de sare şi să citim cu atenţie etichetele şi ambalajele produselor alimentare. Peste 1,5 grame de sare la 100 de grame înseamnă că acel aliment conţine prea mult sodiu, deci e de evitat. Adulţii şi copiii de peste 11 ani ar trebui să nu consume mai mult de 6 grame de sare pe zi, adica aproape o linguriţă.</p><h3><strong>30. Mănâncă mai mult peşte, inclusiv peşte gras</strong></h3><p>Carnea de peşte este o sursă excelentă de proteine şi conţine multe vitamine şi minerale. Recomandarea nutriţioniştilor este să încerci să mănânci cel puţin 2 porţii de peşte pe săptămână, dintre care cel puţin o porţie de peşte gras, care are un conţinut mare de Omega 3. Exemple de peşte gras: somon, păstrăv, hering, sardine, macrou. Poţi opta pentru peşte proaspăt, congelat sau la conservă, însă nu uita că variantele de la conservă şi peştele afumat pot să conţină mari cantităţi de sare.</p><h3><strong>31. Alege uleiuri sănătoase pentru a-ţi prepara mâncarea </strong></h3><p>Din păcate, există unele uleiuri vegetale şi din seminţe care sunt extrem de procesate, cum ar fi cel de soia, de floarea-soarelui şi de rapiţă. Sunt unele uleiuri care pe lângă faptul că sunt extrem de rafinate, au un conţinut prea mare de acizi graşi Omega 6 şi prea mic de Omega 3.</p><p>Un raport mare între Omega 6 şi Omega 3 poate duce la inflamaţie, de aceea este bine să cauţi alternative mai sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline extravirgin, cel de avocado şi cel de cocos.</p><h3><strong>32. Redu consumul de zahăr</strong></h3><p>Consumul regulat de alimente şi de băuturi bogate în zahăr creşte riscul de obezitate şi de carii. Dacă, din păcate, consumăm prea des alimente şi băuturi preparate cu zahăr, acestea pot contribui la creşterea în greutate şi la apariţia cariilor. Citeşte cu atenţie eticheta sau ambalajul produselor alimentare, pentru a vedea cât adaos de zahăr conţin. Dacă la o porţie de 100 de grame din acel aliment, pe etichetă scrie că peste 22,5 grame sunt totalul de zaharuri, înseamnă că acel aliment conţine prea mult zahăr, deci trebuie evitat. Exemple de alimente ce conţin adaos mare de zahăr şi pe care e bine să le eviţi: băuturile carbogazoase cu zahăr, cerealele pentru micul dejun cu zahăr, prăjituri, tort, biscuţi, produse de patiserie, dulciuri şi ciocolată, băuturile alcoolice etc.</p><h3><strong>33. Redu consumul de grăsimi saturate </strong></h3><p>Este important să fii atent/ă la cantitatea de grăsimi din alimentaţie. Există două tipuri principale de grăsimi: saturate şi nesaturate. Dacă în alimentaţie există prea multe grăsimi saturate, poate creşte cantitatea de colesterol din sânge, iar astfel creşte riscul de boală cardiovasculară.</p><p>Iată în ce alimente se găsesc grăsimile saturate, pe care ar fi bine să le eviţi: grăsimea de pe carne, cârnaţii, untul, brânza tare, smântâna, prăjiturile şi torturile, biscuiţii, untura, plăcintele etc.</p><h3><strong>34. Mănâncă din farfurii mai mici</strong></h3><p>Este un lucru dovedit faptul că dimensiunea farfuriilor poate influenţa cât de mult mâncăm la o masă. Aşadar, dacă obişnuieşti să mănânci de pe o farfurie mare, aceasta face ca porţia ta să pară mai mică, pe când dacă vei mânca dintr-o farfurie mai mică, porţia va părea mai mare, arată un studiu (2). Şi alte studii au confirmat acest lucru şi au arătat că oamenii tind să mănânce cu aproape 30% mai mult atunci când mâncarea este servită într-un castron mare sau pe o farfurie mai mare.</p><h3><strong>35. Învaţă să faci diferenţa între calorii</strong></h3><p>Nu toate caloriile sunt la fel, aşa că pe viitor este bine să fii atent şi la ce obţii pe lângă faptul că mănânci un aliment care pare să fie sărac în calorii. Deci fii atent la informaţiile de pe ambalaj, în special la conţinutul de zahăr şi cel de grăsimi. O abordare mai bună ar fi să te concentrezi pe a consuma alimente sănătoase, bogate în nutrienţi, care au în mod natural mai puţine calorii şi care sunt bogate în vitamine esenţiale, minerale şi fibre. Iar dacă vrei să slăbeşti în mod sănătos, reţine că ar trebui să reduci aportul caloric zilnic cu până la 500-750 de calorii.</p><p>Un plan alimentar care conţine între 1200 şi 1500 de calorii zilnic va ajuta femeile să slăbească într-un mod constant.</p><p>Un plan alimentar care conţine 1500-1800 de calorii în fiecare zi este indicat în cazul bărbaţilor şi femeilor care au o greutate mai mare sau celor care au activitate fizică regulată.</p><h2><strong>Concluzie</strong></h2><p>Este important să reţii că o alimentaţie sănătoasă trebuie să lucreze “cot la cot” cu un program regulat de sport, pentru a menţine corpul într-o formă fizică optimă şi pentru a-ţi menţine greutatea. Antrenamentele fizice regulate pot reduce tensiunea arterială şi valoarea colesterolului şi îţi pot menţine metabolismul în funcţiune. Să nu uităm că, făcând mişcare, vei avea un aliat bun pentru a reduce şi stresul. Este important să faci exerciţii fizice (de intensitate moderată) care însumează cel puţin 150 de minute pe săptămână sau, dacă optezi pentru antrenamente mai solicitante, să ai cel puţin 75 de minute de activitate fizică pe săptămână.</p></div></div></div></div></div></div><p><span style=”white-space: pre-wrap;”><a href=”https://freshfitnessfood.ro/cum-iti-afecteaza-fast-foodul-stilul-de-viata”><span style=”color: #008000;”>Hai să trecem… </span></a></span></p><p>10 motive pentru care un abonament la alimente sănătoase este cea mai bună investiție pentru sănătatea ta</p><p>Mâncatul sănătos făcut ușor: cum un serviciu de abonament alimentar vă poate simplifica viața</p><div> <span style=”color: #000000; font-family: ‘Geomanist Book’; font-size: 16px; letter-spacing: normal; font-style: var( –e-global-typography-text-font-style ); font-weight: var( –e-global-typography-text-font-weight ); text-transform: var( –e-global-typography-text-text-transform ); text-align: var(–text-align);”>De la fermă la masă: Beneficiile</span></div><div><p>Spuneți adio stresului planificării meselor: Descoperiți comoditatea unui serviciu de abonament la alimente sănătoase</p><div><p>Transformați-vă obiceiurile alimentare cu un plan personalizat de abonament la alimente sănătoase</p><div>În ritmul rapid al lumii de astăzi, poate fi o adevărată luptă pentru a menține o dietă sănătoasă. Cu atât de multe alimente tentante și convenabile disponibile, este ușor să cădem în obiceiuri alimentare nesănătoase. Dar dacă ar exista o modalitate de a face alimentația sănătoasă ușoară și convenabilă? Aici intervin planurile personalizate de abonament pentru alimente sănătoase. Aceste planuri oferă opțiuni de mese personalizate, concepute pentru a vă satisface nevoile și preferințele nutriționale unice. De la cele fără gluten la cele vegane, de la cele cu conținut scăzut de carbohidrați la cele bogate în proteine, există un plan care se potrivește fiecărui stil de viață. Cu ajutorul unui plan personalizat de abonament la alimente sănătoase, vă puteți transforma obiceiurile alimentare și puteți începe să vă simțiți cel mai bine. Spuneți la revedere de la fast-food și bun venit la mese delicioase și nutritive livrate direct la ușa dvs. Haideți să explorăm beneficiile planurilor personalizate de abonament la alimente sănătoase și modul în care vă pot ajuta să vă atingeți obiectivele de sănătate și bunăstare.</div><div>Te-ai săturat să te lupți constant pentru a menține o dietă sănătoasă? Te găsești în mod constant în căutarea unor gustări nesănătoase și a mâncării de tip fast-food? Dacă da, nu sunteți singur. Mulți dintre noi ne luptăm să facem alegerile alimentare corecte. Dar dacă ar exista o soluție care să vă ajute să vă transformați obiceiurile alimentare și să vă atingeți obiectivele de sănătate? Vă prezentăm planurile personalizate de abonament pentru alimente sănătoase. Aceste planuri sunt adaptate pentru a răspunde nevoilor și preferințelor dvs. dietetice specifice, făcând mai ușor ca niciodată să mâncați bine și să vă simțiți bine. Fie că doriți să pierdeți în greutate, să vă îmbunătățiți nivelul de energie sau pur și simplu să vă simțiți mai bine în legătură cu ceea ce introduceți în organism, un abonament personalizat de alimente sănătoase vă poate ajuta. Deci, de ce să mai așteptați? Începeți astăzi și faceți primul pas spre o persoană mai sănătoasă și mai fericită.</div><div>Vă luptați cu menținerea unei diete sănătoase? Te găsești în mod constant căutând gustări nesănătoase sau sărind peste mese cu totul? Ei bine, există o soluție care vă poate ajuta să vă transformați obiceiurile alimentare și să vă îmbunătățiți sănătatea generală. Vă prezentăm planurile personalizate de abonament la alimente sănătoase. Cu acest serviciu, puteți spune la revedere de la grija planificării meselor și salutați mesele delicioase și nutritive livrate direct la ușa dvs. Fie că aveți restricții alimentare sau pur și simplu doriți să mâncați mai sănătos, aceste planuri de abonament pot fi adaptate la nevoile și preferințele dumneavoastră individuale. În plus, cu confortul livrării la domiciliu, veți economisi timp și energie, bucurându-vă în același timp de mese delicioase și sănătoase. Așadar, de ce să nu faceți primul pas spre un dumneavoastră mai sănătos și să vă înscrieți astăzi la un plan personalizat de abonament pentru alimente sănătoase?v</div></div><p><span style=”color: #000000; font-family: ‘Geomanist Book’; font-size: 16px; letter-spacing: normal; font-style: var( –e-global-typography-text-font-style ); font-weight: var( –e-global-typography-text-font-weight ); text-transform: var( –e-global-typography-text-text-transform ); text-align: var(–text-align);”>unui abonament la alimente locale și organice</span></p></div><div><span style=”color: #000000; font-family: ‘Geomanist Book’; font-size: 16px; letter-spacing: normal;”>În ritmul rapid al lumii de astăzi, poate fi o adevărată luptă pentru a menține o dietă sănătoasă. Cu atât de multe alimente tentante și convenabile disponibile, este ușor să cădem în obiceiuri alimentare nesănătoase. Dar dacă ar exista o modalitate de a face alimentația sănătoasă ușoară și convenabilă? Aici intervin planurile personalizate de abonament pentru alimente sănătoase. Aceste planuri oferă opțiuni de mese personalizate, concepute pentru a vă satisface nevoile și preferințele nutriționale unice. De la cele fără gluten la cele vegane, de la cele cu conținut scăzut de carbohidrați la cele bogate în proteine, există un plan care se potrivește fiecărui stil de viață. Cu ajutorul unui plan personalizat de abonament la alimente sănătoase, vă puteți transforma obiceiurile alimentare și puteți începe să vă simțiți cel mai bine. Spuneți la revedere de la fast-food și bun venit la mese delicioase și nutritive livrate direct la ușa dvs. Haideți să explorăm beneficiile planurilor personalizate de abonament la alimente sănătoase și modul în care vă pot ajuta să vă atingeți obiectivele de sănătate și bunăstare.</span></div><div><span style=”color: #000000; font-family: ‘Geomanist Book’; font-size: 16px; letter-spacing: normal; font-style: var( –e-global-typography-text-font-style ); font-weight: var( –e-global-typography-text-font-weight ); text-transform: var( –e-global-typography-text-text-transform ); text-align: var(–text-align);”> </span></div><div><span style=”color: #000000; font-family: ‘Geomanist Book’; font-size: 16px; letter-spacing: normal; font-style: var( –e-global-typography-text-font-style ); font-weight: var( –e-global-typography-text-font-weight ); text-transform: var( –e-global-typography-text-text-transform ); text-align: var(–text-align);”> </span></div><div style=”box-sizing: inherit; font-family: Geomanist; outline: none; order: 1; color: rgba(0, 0, 0, 0.87); font-size: 16px; letter-spacing: normal;”> <span style=”color: #000000; font-family: ‘Geomanist Book’; font-style: var( –e-global-typography-text-font-style ); font-weight: var( –e-global-typography-text-font-weight ); text-transform: var( –e-global-typography-text-text-transform ); text-align: var(–text-align);”>Vă luptați cu menținerea unei diete sănătoase? Te găsești în mod constant căutând gustări nesănătoase sau sărind peste mese cu totul? Ei bine, există o soluție care vă poate ajuta să vă transformați obiceiurile alimentare și să vă îmbunătățiți sănătatea generală. Vă prezentăm planurile personalizate de abonament la alimente sănătoase. Cu acest serviciu, puteți spune la revedere de la grija planificării meselor și salutați mesele delicioase și nutritive livrate direct la ușa dvs. Fie că aveți restricții alimentare sau pur și simplu doriți să mâncați mai sănătos, aceste planuri de abonament pot fi adaptate la nevoile și preferințele dumneavoastră individuale. În plus, cu confortul livrării la domiciliu, veți economisi timp și energie, bucurându-vă în același timp de mese delicioase și sănătoase. Așadar, de ce să nu faceți primul pas spre un dumneavoastră mai sănătos și să vă înscrieți astăzi la un plan personalizat de abonament pentru alimente sănătoase?</span></div><div style=”box-sizing: inherit; font-family: Geomanist; outline: none; order: 1; color: rgba(0, 0, 0, 0.87); font-size: 16px; letter-spacing: normal;”><span style=”color: #000000; font-family: ‘Geomanist Book’; font-style: var( –e-global-typography-text-font-style ); font-weight: var( –e-global-typography-text-font-weight ); text-transform: var( –e-global-typography-text-text-transform ); text-align: var(–text-align);”> </span></div><div style=”box-sizing: inherit; font-family: Geomanist; outline: none; order: 1; color: rgba(0, 0, 0, 0.87); font-size: 16px; letter-spacing: normal;”><span style=”color: #000000; font-family: ‘Geomanist Book’; font-style: var( –e-global-typography-text-font-style ); font-weight: var( –e-global-typography-text-font-weight ); text-transform: var( –e-global-typography-text-text-transform ); text-align: var(–text-align);”>Te-ai săturat să încerci să mănânci mai sănătos, doar pentru a te găsi căzând înapoi în vechile obiceiuri? Vă luptați să găsiți timp și energie pentru a planifica și pregăti mese nutritive? Dacă da, un plan personalizat de abonament pentru alimente sănătoase poate fi exact ceea ce aveți nevoie pentru a vă transforma definitiv obiceiurile alimentare. Cu o varietate de opțiuni adaptate la nevoile și preferințele dvs. dietetice specifice, aceste servicii de abonament fac mai ușor ca niciodată să mâncați bine și să vă simțiți minunat. Spuneți la revedere de la grija cumpărăturilor și a planificării meselor și salutați mesele delicioase și nutritive livrate direct la ușa dvs. Fie că doriți să pierdeți în greutate, să vă îmbunătățiți sănătatea sau pur și simplu să vă bucurați de alimente delicioase și gustoase, un plan de abonament pentru alimente sănătoase vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele și să vă transformați în bine obiceiurile alimentare.</span></div><div><p class=”MuiTypography-root MuiTypography-text14 MuiTypography-paragraph css-ekwnf8″>Introducere în planurile personalizate de abonament pentru alimente sănătoase</p><p class=”MuiTypography-root MuiTypography-text14 MuiTypography-paragraph css-ekwnf8″>Livram mancare sanatoasa in Bucuresti, abonamente meniuri sanatoase, delivery mancare sanatoasa, catering sanatos.</p><p class=”MuiTypography-root MuiTypography-text14 MuiTypography-paragraph css-ekwnf8″>Beneficiile unui plan personalizat de abonament la alimente sănătoase</p><p class=”MuiTypography-root MuiTypography-text14 MuiTypography-paragraph css-ekwnf8″>Alege meniuri sanatoase, fresh, alimente proaspete, meniuri pentru dieta , meniuri sanatoase pentru slabit, meniuri pentru slabit</p><p class=”MuiTypography-root MuiTypography-text14 MuiTypography-paragraph css-ekwnf8″>Cum funcționează planurile personalizate de abonament la alimente sănătoase</p><p class=”MuiTypography-root MuiTypography-text14 MuiTypography-paragraph css-ekwnf8″>Meniu fresh fitness food personalizat, personalizam meniuri sanatoase</p><p class=”MuiTypography-root MuiTypography-text14 MuiTypography-paragraph css-ekwnf8″>Importanța alimentației în realizarea unui stil de viață sănătos</p><p class=”MuiTypography-root MuiTypography-text14 MuiTypography-paragraph css-ekwnf8″>Factori de luat în considerare atunci când alegeți un plan personalizat de abonament la alimente sănătoase</p><p class=”MuiTypography-root MuiTypography-text14 MuiTypography-paragraph css-ekwnf8″>Alegeti alimente proaspete, alimente sanatoase, fresh fitness food livreaza meniuri sanatoase</p><p class=”MuiTypography-root MuiTypography-text14 MuiTypography-paragraph css-ekwnf8″>Topul planurilor de abonament personalizat de alimente sănătoase de pe piață</p><p class=”MuiTypography-root MuiTypography-text14 MuiTypography-paragraph css-ekwnf8″>Planurile abonamente de 20 zile este cel mai comandat , oamenii vor constanta si longevitate</p><p class=”MuiTypography-root MuiTypography-text14 MuiTypography-paragraph css-ekwnf8″>Recenzii de la clienți care au încercat planurile de abonament la alimente sănătoase personalizate suntem cei mai buni in recenzii si in ceea ce oferim clientilor cu meniurile noastre sanatoase</p><p class=”MuiTypography-root MuiTypography-text14 MuiTypography-paragraph css-ekwnf8″>Sfaturi pentru maximizarea beneficiilor unui plan de abonament personalizat de alimente sănătoase</p><p class=”MuiTypography-root MuiTypography-text14 MuiTypography-paragraph css-ekwnf8″>Întrebări frecvente despre planurile de abonament la alimente sănătoase personalizate</p><p class=”MuiTypography-root MuiTypography-text14 MuiTypography-paragraph css-ekwnf8″>Concluzie</p><h1>Livrare mancare sanatoasa</h1><p>Bun venit la cel mai nou articol despre mancare sanatoasa! Daca esti in cautarea unei alternative nutritive si delicioase pentru a-ti imbunatati stilul de viata, atunci ai ajuns exact unde trebuie. In acest articol vom discuta despre livrarea meniurilor sanatoase direct la usa ta si cum aceasta poate fi o solutie ideala pentru cei care sunt mereu in miscare sau pur si simplu nu au timp sa gateasca acasa. Asadar, haide sa descoperim impreuna cum poti adopta un stil de viata sanatos fara compromisuri culinare!</p><h2>mancare sanatoasa</h2><p>Mancarea sanatoasa este cheia unei vieti echilibrate si pline de energie. O dieta bazata pe alimente nutritive, bogate in vitamine si minerale, poate ajuta la prevenirea multor probleme de sanatate precum obezitatea, diabetul sau bolile cardiovasculare.</p><p>In plus, mancarea sanatoasa nu inseamna neaparat sa renunti complet la alimentele preferate. Este important sa gasesti modalitati prin care poti imbunatati retetele tale favorite pentru a le face mai nutritive si delicioase.</p><p>De asemenea, trebuie sa tii cont de portiile pe care le consumi si sa incerci sa eviti excesul de sare sau zahar adaugat in preparatele tale culinare. Inlocuieste ingredientele nesanatoase cu alternative mai bune cum ar fi uleiurile vegetale sau grasimile nesaturate.</p><p>Un alt aspect important al mancarii sanatoase este diversitatea alimentelor din farfurie. Asigura-te ca dieta ta contine o varietate mare de fructe, legume proaspete si cereale integrale pentru un aport optim de nutrienti esentiali organismului tau.</p><p>In concluzie, mancarea sanatoasa reprezinta o componenta cruciala a unui stil de viata echilibrat si trebuie abordata intr-un mod personalizat in functie de preferintele individuale ale fiecaruia dintre noi.</p><h2>livrare meniuri sanatoase</h2><p>Atunci când suntem ocupați și nu avem timp pentru a găti mâncare sănătoasă, livrarea meniurilor sănătoase este soluția perfectă. Nu mai trebuie să stăm ore întregi în bucătărie sau să ne facem griji că vom comanda ceva nesănatos, deoarece serviciile de livrare meniuri sănătoase sunt la doar un clic distanța.</p><p>Aceste servicii oferă o varietate larga de opțiuni culinare care se potrivește oricărui stil de viața sanatos. De exemplu, puteți comanda salate proaspete, feluri principale cu legume și carne slabă sau chiar deserturi fără zahăr adaugat. În plus fața de asta aceste meniuri sunt pregatite din ingrediente naturale si organice.</p><p>Ceea ce este minunat despre livrarea meniurilor sănatoase este faptul că nu trebuie sa pierdem timp selectand ingredientele si planificând dieta noasträ zi dupä zi – tot ceea ce trebuie sa facem este sa accesam site-ul companiei preferate si să selectãm opÈ›unea dorită.</p><p>De asemenea, acest tip de serviciu poate fi cost-eficient in comparatie cu alte alternative nesanatoase cum ar fi fast food-uri sau alimente procesate. Prin intermediul unei abonamente lunare puteti beneficia ȋntotdeauna cu reducerii .</p><p>Decizia finalã depinde însã numai de dvs. Trebuie să luați în considerare obiceiurile</p><h2>meniuri sanatoase</h2><p>Astfel, livrarea meniurilor sanatoase este o solutie convenabila si eficienta pentru cei care doresc sa adopte un stil de viata sanatos sau care pur si simplu nu au timp sa gateasca in fiecare zi. Cu o varietate de optiuni disponibile, puteti alege dintr-o multitudine de mancaruri delicioase si nutritive.</p><p>In plus, prin comandarea acestor meniuri veti avea garantia ca alimentele sunt proaspete si preparate cu ingrediente naturale, evitand astfel alimentatia nesanatoasa plina de conservanti si aditivi chimici.</p><p>Cu toate acestea, trebuie sa fiti atenti la alegerile pe care le faceti si la cantitatea consumata. In ciuda faptului ca mancarea livrata este considerata a fi mai sanatoasa decat cea fast-food sau procesata industrial, excesul poate duce totusi la probleme de sanatate.</p><p>Prin urmare, mentinerea unei diete echilibrate alaturi de activitate fizica regulata ramane cheia catre un stil de viata sanatos. Combinati livrarea meniuurilor cu alte obiceiuri benefice pentru organismul dumneavoastra si ve-tzi vedea beneficiile asupra stari voastre generale.</p><p>Sa va bucurati mereu de cele mai bune alegerii culinare!</p><div class=”idea”><p>Îți dorești să mănânci sănătos, dar timpul și resursele îți sunt limitate? Ei bine, livrarea de mâncare sănătoasă poate fi soluția perfectă pentru a-ți satisface pofta de bunătăți delicioase și echilibrate. În acest articol, descoperim împreună cum poți profita la maximum de serviciile de livrare mancare sanatoasa și cum acestea pot transforma complet felul în care te hranești zilnic.</p><p><button class=”btn white rounded shadow-sm btn-sm select-idea”>Select</button></p></div><div class=”idea”><p>Dacă ești în căutarea unei soluții pentru a te bucura de alimentația echilibrată și delicioasă, livrarea mâncărurilor sănătoase este răspunsul perfect! Indiferent dacă nu ai timp să gătești sau pur și simplu îți dorești o varietate mai mare în dieta ta, serviciile de livrare a mâncărurilor sănătoase sunt ideale pentru oricine vrea să se bucure de o masă gustos și nutritiv. În acest articol, vom explora beneficiile pe care le ofer serviciile de livrare a mâncărurilor sănatoase și cum acestea pot fi integrate cu succes în stilul tău de viațǎ.</p><p><button class=”btn white rounded shadow-sm btn-sm select-idea”>Select</button></p></div><div class=”idea”><p>Dacă te-ai saturat de mâncarea nesănătoasă și îți dorești să începi o alimentație echilibrată, atunci este momentul perfect să descoperi livrarea de mâncare sănătoasă. Această soluție simplifică procesul de a gati și face ca meniurile echilibrate și delicioase să fie la doar un click distanță. În acest blog post, vom explora beneficiile livrarii de mancare sanatoasa si cum aceasta poate fi solutia ideala pentru tine!</p><p><button class=”btn white rounded shadow-sm btn-sm select-idea”>Select</button></p></div><div class=”idea”><p>În zilele noastre, timpul este tot mai prețios și nevoia de a găsi soluții rapide și eficiente pentru a ne menține un stil de viață sănătos devine din ce în ce mai importantă. Din fericire, există o opțiune perfectă care poate satisface toate cerințele: livrarea de mâncare sănătoasă! În acest articol vom explora beneficiile acestui serviciu incredibil și cum puteți începe imediat să vă bucurați de o alimentație echilibrată și delicioasă chiar la ușa dumneavoastră!</p><p><button class=”btn white rounded shadow-sm btn-sm select-idea”>Select</button></p></div><div class=”idea”><p>”Te-ai simțit vreodată copleșit de alegerile nesănătoase atunci când vine vorba de mâncare? Ai încercat să gătești acasă, dar timpul și resursele limitate te-au împiedicat să obții o alimentație echilibrată? Nu mai trebuie să-ți faci griji! Cu livrarea de mâncare sănătoasă ai soluția perfectă pentru a te bucura de preparate delicioase și nutritive în fiecare zi. Începe acum călătoria ta spre un stil de viață mai sănatos și savuros!”</p><div class=”idea”><p>Ai încercat deja toate dietele posibile, dar niciuna nu pare să funcționeze pentru tine? Poți avea un stil de viață activ și sănătos fără a renunța la mâncarea ta preferată. Cum? Prin meniuri personalizate! Află cum poți obține cea mai bună opțiune pentru a-ți satisface necesitățile nutriționale și să te bucuri în același timp de gustul delicios al mâncărurilor tale preferate.</p><p><button class=”btn white rounded shadow-sm btn-sm select-idea”>Select</button></p></div><div class=”idea”><p>Ai obosit să urmezi diete standardizate care nu îți satisfac necesitățile nutriționale? Ei bine, avem o veste bună pentru tine: meniurile personalizate sunt cea mai bună opțiune pentru a-ți atinge obiectivele de sănătate și a te bucura de mâncare delicioasă în același timp. În acest articol, vom explora cum poți beneficia de meniuri personalizate și cum acestea pot ajuta la îmbunătățirea stării tale de sănătate generală. Așadar, pregătește-te să descoperi tot ce trebuie să știi despre această opțiune alimentară inovatoare!</p><p><button class=”btn white rounded shadow-sm btn-sm select-idea”>Select</button></p></div><div class=”idea”><p>Un stil de viață sănătos nu este doar despre a face exerciții fizice și a avea un somn bun, ci și despre alimentația echilibrată. Cu toate acestea, uneori poate fi dificil să găsești opțiuni alimentare care să îndeplinească nevoile tale nutriționale specifice. Acesta este motivul pentru care meniurile personalizate au devenit o opțiune populară în rândul celor care caută o dietă adaptată la propriile cerințe. În acest articol, discutăm despre beneficiile meniurilor personalizate și cum pot ajuta la satisfacerea necesităților nutriționale ale fiecărui individ.</p><p><button class=”btn white rounded shadow-sm btn-sm select-idea”>Select</button></p></div><div class=”idea”><p>Îți dorești să ai un stil de viață sănătos și echilibrat, dar nu știi cum să îți ajustezi alimentația pentru a-ți satisface nevoile nutriționale? Ei bine, există o soluție simplă și eficientă: meniurile personalizate! Descoperă în acest articol de ce acestea sunt cea mai bună opțiune pentru a-ți atinge obiectivele legate de nutriție și cum poți beneficia de ele.</p><p><button class=”btn white rounded shadow-sm btn-sm select-idea”>Select</button></p></div><div class=”idea”><p>Îți dorești să te hrănești într-un mod sănătos și echilibrat, dar nu știi cum să îți personalizezi meniul? Ei bine, avem o veste bună pentru tine! Meniurile personalizate sunt soluția perfectă pentru a-ți satisface nevoile nutriționale specifice. În acest articol, vom explora beneficiile acestui tip de alimentație și cum poți crea un plan alimentar adaptat nevoilor tale individuale. Află acum cum poți obține cele mai bune rezultate prin intermediul unei diete personalizate!</p><div class=”idea” style=”margin: 0px 0px 20px; padding: 20px 25px; -webkit-tap-highlight-color: transparent; text-shadow: none; box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.1) 0px 1px 3px 0px, rgba(0, 0, 0, 0.06) 0px 1px 2px 0px; position: relative; width: 666.8px; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; border-radius: 8px; transition: all 0.1s ease-in 0s; opacity: 1; display: flex; color: #a7afb7; font-family: ‘Plus Jakarta’; font-size: 16px; letter-spacing: normal;”><p style=”margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding: 0px 20px 0px 0px; -webkit-tap-highlight-color: transparent; text-shadow: none; font-size: 17px; line-height: 1.5; font-weight: 600; color: #2d3748; flex: 1 1 0%;”>Dacă ai început să-ți propui un stil de viață mai sănătos, dar te simți copleșit de timp și resurse, avem o veste bună pentru tine! Cu meniuri sanatoase livrate la domiciliu, nu trebuie să mai renunți la gustul delicios al mâncărurilor preferate sau să pierzi ore întregi în bucătărie. Descoperă cum poți adopta un stil de viață echilibrat fără a face compromisuri culinare și fii gata să-ți transformi dieta într-un mod simplu și convenabil!</p><p><button class=”btn white rounded shadow-sm btn-sm select-idea” style=”padding: 0px 15px; -webkit-tap-highlight-color: transparent; font-family: ‘Plus Jakarta’; font-size: 13px; line-height: 30px; text-transform: none; box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.05) 0px 1px 2px 0px; outline: 0px; outline-offset: 0px; border-color: #cbd5e0; color: #718096; vertical-align: middle; background-color: transparent; transition: box-shadow 300ms ease 0s, background-color 300ms ease 0s, all 0s ease 0s, all 0s ease 0s, all 0s ease 0s; min-height: 32px; justify-content: center; align-items: center; height: 32px; border-radius: 0.375rem !important;”>Select</button></p></div><div class=”idea” style=”margin: 0px 0px 20px; padding: 20px 25px; -webkit-tap-highlight-color: transparent; text-shadow: none; box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.1) 0px 1px 3px 0px, rgba(0, 0, 0, 0.06) 0px 1px 2px 0px; position: relative; width: 666.8px; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; border-radius: 8px; transition: all 0.1s ease-in 0s; opacity: 1; display: flex; color: #a7afb7; font-family: ‘Plus Jakarta’; font-size: 16px; letter-spacing: normal;”><p style=”margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding: 0px 20px 0px 0px; -webkit-tap-highlight-color: transparent; text-shadow: none; font-size: 17px; line-height: 1.5; font-weight: 600; color: #2d3748; flex: 1 1 0%;”>Daca iti doresti sa adopti un stil de viata sanatos, dar nu ai timp sau inspiratie pentru a gati preparate nutritive si gustoase in fiecare zi, ai venit la locul potrivit! In acest articol vei descoperi cum meniurile sanatoase livrate la domiciliu iti pot transforma rutina alimentara intr-un adevarat rasfat culinar. Indiferent daca esti vegetarian, vegan sau preferi o dieta echilibrata cu carne si legume proaspete, exista optiuni variate pentru orice gusturi si nevoi nutritionale. Asadar, pregateste-te sa afli cum poti savura mancaruri delicioase fara compromisuri asupra calitatii ingredientelor sau timpului petrecut in bucatarie!</p><p><button class=”btn white rounded shadow-sm btn-sm select-idea” style=”padding: 0px 15px; -webkit-tap-highlight-color: transparent; font-family: ‘Plus Jakarta’; font-size: 13px; line-height: 30px; text-transform: none; box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.05) 0px 1px 2px 0px; outline: 0px; outline-offset: 0px; border-color: #cbd5e0; color: #718096; vertical-align: middle; background-color: transparent; transition: box-shadow 300ms ease 0s, background-color 300ms ease 0s, all 0s ease 0s, all 0s ease 0s, all 0s ease 0s; min-height: 32px; justify-content: center; align-items: center; height: 32px; border-radius: 0.375rem !important;”>Select</button></p></div><div class=”idea” style=”margin: 0px 0px 20px; padding: 20px 25px; -webkit-tap-highlight-color: transparent; text-shadow: none; box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.1) 0px 1px 3px 0px, rgba(0, 0, 0, 0.06) 0px 1px 2px 0px; position: relative; width: 666.8px; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; border-radius: 8px; transition: all 0.1s ease-in 0s; opacity: 1; display: flex; color: #a7afb7; font-family: ‘Plus Jakarta’; font-size: 16px; letter-spacing: normal;”><p style=”margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding: 0px 20px 0px 0px; -webkit-tap-highlight-color: transparent; text-shadow: none; font-size: 17px; line-height: 1.5; font-weight: 600; color: #2d3748; flex: 1 1 0%;”>Ai vrea să îți schimbi stilul de viață și să ai o alimentație mai sănătoasă, dar nu ai timp sau inspirație pentru a găti acasă? Ei bine, acum poți face acest lucru cu ușurință! Cu meniuri sanatoase livrate la domiciliu, totul este posibil! În cele ce urmează vom explora această opțiune viabilă și delicioasă pentru a ajunge la un stil de viața sănatos.</p><p><button class=”btn white rounded shadow-sm btn-sm select-idea” style=”padding: 0px 15px; -webkit-tap-highlight-color: transparent; font-family: ‘Plus Jakarta’; font-size: 13px; line-height: 30px; text-transform: none; box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.05) 0px 1px 2px 0px; outline: 0px; outline-offset: 0px; border-color: #cbd5e0; color: #718096; vertical-align: middle; background-color: transparent; transition: box-shadow 300ms ease 0s, background-color 300ms ease 0s, all 0s ease 0s, all 0s ease 0s, all 0s ease 0s; min-height: 32px; justify-content: center; align-items: center; height: 32px; border-radius: 0.375rem !important;”>Select</button></p></div><div class=”idea” style=”margin: 0px 0px 20px; padding: 20px 25px; -webkit-tap-highlight-color: transparent; text-shadow: none; box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.1) 0px 1px 3px 0px, rgba(0, 0, 0, 0.06) 0px 1px 2px 0px; position: relative; width: 666.8px; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; border-radius: 8px; transition: all 0.1s ease-in 0s; opacity: 1; display: flex; color: #a7afb7; font-family: ‘Plus Jakarta’; font-size: 16px; letter-spacing: normal;”><p style=”margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding: 0px 20px 0px 0px; -webkit-tap-highlight-color: transparent; text-shadow: none; font-size: 17px; line-height: 1.5; font-weight: 600; color: #2d3748; flex: 1 1 0%;”>Atunci cand vine vorba de a adopta un stil de viata sanatos, multe persoane se simt demotivate sau copleșite de task-uri aparent dificile. Dar ce-ar fi daca am spune ca putem face asta mai simplu si mai gustos decat ne-am putea imagina? Cu meniuri sanatoase livrate la domiciliu, totul este posibil! In acest articol vei descoperi cum sa iti transformi obiceiurile alimentare intr-un mod cat mai placut si fara efort.</p><p><button class=”btn white rounded shadow-sm btn-sm select-idea” style=”padding: 0px 15px; -webkit-tap-highlight-color: transparent; font-family: ‘Plus Jakarta’; font-size: 13px; line-height: 30px; text-transform: none; box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.05) 0px 1px 2px 0px; outline: 0px; outline-offset: 0px; border-color: #cbd5e0; color: #718096; vertical-align: middle; background-color: transparent; transition: box-shadow 300ms ease 0s, background-color 300ms ease 0s, all 0s ease 0s, all 0s ease 0s, all 0s ease 0s; min-height: 32px; justify-content: center; align-items: center; height: 32px; border-radius: 0.375rem !important;”>Select</button></p></div><div class=”idea” style=”margin: 0px; padding: 20px 25px; -webkit-tap-highlight-color: transparent; text-shadow: none; box-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.1) 0px 1px 3px 0px, rgba(0, 0, 0, 0.06) 0px 1px 2px 0px; position: relative; width: 666.8px; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; border-radius: 8px; transition: all 0.1s ease-in 0s; opacity: 1; display: flex; color: #a7afb7; font-family: ‘Plus Jakarta’; font-size: 16px; letter-spacing: normal;”><p style=”margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding: 0px 20px 0px 0px; -webkit-tap-highlight-color: transparent; text-shadow: none; font-size: 17px; line-height: 1.5; font-weight: 600; color: #2d3748; flex: 1 1 0%;”>Bine ai venit în lumea stilului de viață sănătos! Este timpul să te bucuri de mâncarea delicioasă, plină de nutrienți și să îți fie livrată direct la ușa ta. Cu meniuri personalizate și livrare rapidă, nu există o scuză pentru a nu adopta un stil de viața sanatos. Începe astazi si vezi cum această soluție simplificată poate schimba total modul în care traiesti! </p><p> </p><p> </p><p style=”margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding: 0px 20px 0px 0px; -webkit-tap-highlight-color: transparent; text-shadow: none; font-size: 17px; line-height: 1.5; font-weight: 600; color: #2d3748; flex: 1 1 0%;”> </p><p style=”margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding: 0px 20px 0px 0px; -webkit-tap-highlight-color: transparent; text-shadow: none; font-size: 17px; line-height: 1.5; font-weight: 600; color: #2d3748; flex: 1 1 0%;”> </p></div></div></div></div>

logo-eat-healthy

Companie

Termeni

Confidentialitate

Contact

Afla mai multe

Planuri si meniuri

Intrebari frecvente

Blog

Retele

Instagram

Facebook

Eat Healthy founded 2021